Luna Jović prvakinja u Budimpešti

Tokom prethodnog vikenda u SYMA zatvorenoj hali u Budimpešti koja se nalazi u sportskom kompleksu NEP Stadiona održano je otvoreno prvenstvo Budimpešte u atletici na kome su učestvovali predstavnici reprezentacija Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Srbije.

 

U izuzetno jakoj konkurenciji u trci na 400m Luna Jović Vodana (1998) je osvojila sa ubedljivom prednošću prvo mesto u trci mlađih juniorki rezultatom 60.31 ostavivši za preko 1.5 – 4 sekundi takmičarke iz Slovenije, Hrvatske i Madjarske i Srbije.

Luna Jovic reprezentativka

U ukupnom plasmanu među seniorkama Luna je zauzela 7. mesto iza najboljih atletičarki ovih država i ovom pobedom istakla ozbiljnu kandidaturu za reprezentaciju Srbije na seniorskoj Balkanijadi koja će se održati u Turskoj polovinom marta 2014.

 


Ova trka dolazi posle priprema seniorske reprezentacije u Baru na kojima je Luna učestvovala od 8. do 22. januara, i po kojoj vidimo da je Luna na ovim pripremama izuzetno kvalitetno radila.

 

"Luni je ovo bila prva trka u zatvorenom na 400m i utoliko je ovo vreme vredniji rezultat, i ja očekujem da će ona tokom ovog zimskog perioda iskoristiti priliku da stekne iskustvo i što bolje se pripremi za letnju sezonu i velike izazove na domaćoj i medjunarodnoj sceni", izjavio je Jožef Kereši Lunin trener u AK Spartak iz Subotice.

 

Sledećeg vikenda Luna će učestvovati na otovrenom mitingu u Budimpešti te 15. februara na višebojskom mitingu u istom gradu. Nadamo se da će na ovim trkama značajno poboljšati svoj rezultat i ispuniti normu za učešće na seniorksoj Balkanijadi u Istambulu.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR