Luna prvakinja Srbije za mlađe juniore

Dana 22 i 23 Juna 2013 u Sremskoj Mitrovici na gradskoj atletskoj stazi održano je prvenstvo Srbije za mladje juniorke i juniore ( 96 i 97 godište, 17 godina starosti) na kome je naša sugradjanka i članica AK Spartak, Luna Vodana Jović (98) potvrdila svoju odličnu formu na 400m (58.85 sec) i potvrdila svoju kvalifikacionu normu za Evropske olimpijske igre mladih i pobedila u trci na 400m osvojivši titulu prvakinje Srbije.

Bila je to izuzetno snažna i teška trka u kojoj je Luna manirom iskusnog atletičara izdržala napade dve godine starijih koleginica i donela najznačajniju titulu u svoju veliku zbirku titula i uspeha. (slika dela zbirke i slike sa pobedničkog postolja).

 

Ilić Jovana (97) je odličnim ličnim rekordom izborila finale na 100m, ali je na startu trke u finalu slomila papučicu startnog bloka i nije uspela da dostigne osvajanje medalje što bi joj najverovatnije pošlo za rukom da se taj nesrećni slučaj nije dogodio.

 

nemanja Ćurčić i Firic David (obojica 97) su postigli odlične lične rekorde na 1500m u finalu trke, pokazavši da su na odličnom putu da uskoro postanu jedni od najboljih srednjeprugaša u Srbiji.

 

Bojana Savanović (99) i Valentina Kenjereš (97) su odlično nastupale u trkama na 100m i 400m i postigle odlične rezultate.

 

Sledeći važan ispit Lune Vodane će biti pionirsko prvenstvo Srbije koje će se održati u Senti 07.07. 2013. na kome se nadamo da će uspeti da obori rekord Srbije za pionirke na 300m. Želimo joj uspeh i dobre pripreme za Evropske olimpijske igre mladih i ostala takmičenja ove sezone.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR