Mačevaoci Spartaka prvi u državi

Mačevalački klub Spartak je na juniorskom prvenstvu Srbije održanom u Novom Sadu u subotu, 27. aprila 2013., postigao odlične rezultate. U muškoj konkurenciji, u kojoj je nastupilo jedanaest mladih takmičara iz cele zemlje, član MK Spartak iz Subotice,  Marko Kljajić, je osvojio prvo mesto i zlatnu medalju, dok je njegov kolega iz kluba, Luka Tikvicki osvojio treće mesto i bronzu, oba u kategoriji sablje.

 

Od takmičara Spartaka učestvovao je i Martin Nimčević koji  se plasirao na šesto mesto. Mačevalačka ekipa MK Spartak se pokazala i u veoma jakoj ekipnoj konkurenciji osvojivši titulu juniorskih prvaka države u kategoriji sablje.


I u jakoj ženskoj konkurenciji dame subotičkog Mačevalačkog kluba su osvojile titulu ekipnog prvaka države u sablji, a u pojedinačnoj konkurenciji su tome dodale još jednu srebrnu i dve bronzane medalje.

 

Katarina Tikvicki osvojila je drugo mesto u sablji, a bronzane medalje pripale su Mili Fazekaš i Teodori Marković. Posebnu pohvalu zaslužuje mlada Mila, koje je uprkos svojim godinama, koje je svrstavaju među pionire,  svojom srčanošću izborila treće mesto među mnogo starijm koleginicama.

 
Za uspehe mladih mačevaoca je svjojim požrtvovamnim radom pordžao trener ženske mačevalačke reprezentacije ujedno i trener MK Spartak Lazar Jaramazović.KOMENTARI

  1. dr kaže:

    g.Jaramazovic je ziva legenda ovog sporta,pa nije ni cudo sto zna sa mladima……respect za trenera!I vecu podrsku grada,ovom sportu,a ne samo ostalim favorizovanim granama.

  2. gnucho kaže:

    Ovi klinci rasturaju i u senijorskoj konkurenciji i složio bih se sa prethodnim komentarom da zaslužuju veću podršku grada, ako ništa bar mali delić onog što se potroši na koktele, prijeme i razne prezentacije. 😀

OSTAVITE KOMENTAR