Mađarska LK i u konzulatu u Subotici

Generalni konzulat Mađarske u Subotici obaveštava zainteresovane da od 1. januara 2016. i mađarski državljani koji žive u inostranstvu i nemaju adresu u Mađarskoj imaju pravo na elektronsku ličnu kartu (e-Szig).

Od 15. maja 2017. se elektronska lična karta može tražiti i u Generalnom konzulatu Mađarske u Subotici. Izrada lične karte je besplatna.

szerbkiadas_Madjarska-LK-i-u-konzulatu-u-Subotici

Rezervacije termina su moguće na: 062/766-491, 062/766-492, 062/766-493, 062/766-494, 062/766-495 i to isključivo uradno vreme, tj. pon-čet: 8:30- 16:00, petkom 08:30-13:00.

Zahtevi se predaju obavezno lično i to u Subotici, ul. Đure Đakovića 1.

Potrebno je poneti validan mađarski ili srpski pasoš ili srpsku ličnu kartu, mađarsku iskaznicu adrese i dokaz o mađarskom državljanstvu i ako je moguće izvode iz knjige rođenih i venčanih.

Kérjük ügyfeleinket, hogy a kérelem beadásakor hozzák magukkal érvényes magyar vagy szerb útlevelüket, vagy szerb személyazonosító igazolványukat, magyar lakcímkártyájukat és honosítási okiratukat, illetve – ha rendelkezésre áll – a magyar anyakönyvi kivonataikat (születési, házassági) is.

Kod dece mlađe od 14 godina je obavezno prisustvo oba roditelja ili jednog roditelja plus pisanu dozvolu drugog roditelja overenu kod javnog beležnika.

Izrađene mađarske lične karte će se moći preuzeti u Generalnom konzulatu nakon 4-5 sedmica

 

Vajma.info

 KOMENTARI

 1. dr feelgood kaže:

  Izrada lične karte je besplatna!? Možemo mi naučiti nešto od Mađara, izgleda.

 2. Cicko kaže:

  Besplatna kao i u svim normalnim državama.

 3. suboticanka kaže:

  Dobro što su se setili…

 4. wihiii kaže:

  dr feelgood!

  Vi samo uciti mozete od Madara.

 5. Administrativna taksa kaže:

  Licna karta je besplatna zato sto sto zaposleni (valjda) rade besplatno. Da li vi stvarno verujete da je negde nesto besplatno? Ono sto ne platis na mostu, platis na cupriji. Da li se novac za administrativne troskove uzima direktno od gradjana ili se gradjani oporezuju za pokrivanje administrativnih troskova, je onome ko na kraju placa racun potpuno svejedno.

 6. Hypation kaže:

  A u Srbiji inace nema poreza pa se zato placa licna karta! Hvala na informaciji!

 7. Mister No kaže:

  Mađarska lična karta nije čarobni štapić . Međutim,praktična je i drago mi je što je imam . Prelazim preko granice bez njakanja i pečatiranja.

 8. . kaže:

  A zato niko ne dize mobilni…kako da se zakaze onda???bolje odem preko napravim bez zakazivanja i za nedelju dana gotova licna karta usput i kupim sta mi treba

 9. renata kaže:

  Moze li se online poručiti drzavljanstvo ja sam moje zagubila ne mogu naci a nisam blizu

 10. ljubica rajak kaže:

  na koju e-mail adresu da podnesem zahtev za ličnu kartu madjarsku, državljanstvo sam ostvario i položio zakletvu pre dve godine

OSTAVITE KOMENTAR