Mađarski državljani glasaju na referendumu

U diplomatsko-konzularnim predstavništvima Mađarske u svetu danas je počelo glasanje mađarskih državljana koji žive u inostranstvu na referendumu o obaveznim kvotama za migrante koje je, za zemlje članice Evropske unije, propisala Evropska komisija.

U Srbiji se koverte sa glasačkim listićima predaju u ambasadi Mađarske u Beogradu i konzulatu u Subotici do 2. oktobra kada se u Mađarskoj održava referendum.

Madjarski konzulat ambasada madjarska madjari drzavljanstvo (2)

Od oko 150.000 srpskih državljana sa dvojnim mađarskim državljanstvom, više od 30.000 se prijavilo za izjašnjavanje u Srbiji u vezi sa prijemom migranata u Mađarskoj.

Referendumsko pitanje je: “Da li želite da Evropska unija, bez odobrenja mađarskog parlamenta, propiše obavezno naseljavanje nemađarskih državljana na teritorijI Mađarske?”

Vlada Viktora Orbana već mesecima vodi žestoku kampanju da se Mađari izjasne protiv prihvatanja izbeglica koji se nalaze u drugim zemljama Evropske Unije.

 

RTSKOMENTARI

  1. subotičanin kaže:

    Ko je dobio glasački listić, može i poštom da ga preda. Postoje dve koverte, zaokruži se željeni odgovor, stavi u kovertu, zalepi posebnom trakom koja se dobila sa njom, i tako zajedno stavi u adresiranu kovertu. Slanje je besplatno, samo treba ubaciti u bilo koje PTT sanduče.

OSTAVITE KOMENTAR

16 + = 23