Mađarski MUP negira tvrdnje o primeni sile nad izbeglicama

“Lekari bez granica povezani sa Šorošem!”

Nakon što je švedski list Aftonbladet izvestio o tome da mađarski policajci na granici sa Srbijom izbeglice tuku gumenim palicama i na njih napujdavaju pse (izvor: napi.hu), oglasilo se mađarsko ministarstvo unutrašnjih poslova i saopštilo da “kategorično odbacuje neproverene tvrdnje objavljene u međunarodnoj i mađarskoj štampi, po kojima mađarski policajci maltretiraju migrante”.

migranti 2

Zemaljska komanda policije je na svom sajtu objavila da je direktor Frontexa, organa za zaštitu granica EU saopštio da nema izveštaja koji bi mađarsku optuživali za protivpravnu upotrebu sile – izvestila je mađarska državna novinska agencija MTI.

Aftonbladet je u izveštaju iz Srbije napisao da su izbeglice koje su stigle do srpsko-mađarske granice i predstavnici organizacije Lekari bez granica govorili o primeni sile nad migrantima od strane mađarskih vlasti – stoji između ostalog u vesti MTI.

Mađarski MUP saopštava da ako “ilegalni migrant pri saslušanju makar i angovesti da je bio maltretiran, policija zapisnik o saslušanju prosleđuje tužilaštvu. Prema informacijama ministarstva od 16.9.2015. je od 8 slučajeva koji su dospeli na tužilaštvo u 6 već dokazano da su priče bez ikakvog osnova”.

Mađarsko ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da je “zaleđe” organizacije Lekari bez granica “opšte poznato povezano sa Đerđom Šorošem”.

 

Vajdasagi MaKOMENTARI

 1. Afet kaže:

  *******. Dovoljan dokaz da oni ne vole ni svoje je taj sto su pre par godina narod madjarski izglasali da nece da daju madjarima vam madjarske dvojna drzavjanstbva i pasose

 2. Lazarus1Long kaže:

  Ako pokazuju bilo kakav vid nasiljau skladu sa svojim nadležnosti policija treba da reaguje. Ja tu ne vidim ništa sporno. Nisu oni beli medvedi pa da ne smeju da se pipnu.

 3. antifašista kaže:

  Ma samo ih lupajte komšije ! Ko nezna red, da se granica prelazi na graničnom prelazu, samo udri ! I nek se raduju što nezagrizu metak !

 4. Pajo kaže:

  Dali bi trebala i nasa pogranicna policija reagovati na one koji se nalaze u pogranicnoj granicnoj zoni? Dali postoji neki zakon ili propis ko sme i ko nesme da bude u zoni!? Radi medju drzavnih odnosa!

 5. Raja kaže:

  Pajo, pravilno se piše da li, a ne dali. Ajde, molim te malo se edukuj, a posle pametuj.

OSTAVITE KOMENTAR