Mađarsko-srpska dvojezična odeljenja?

Subotička osnovna škola „Ištvan Kizur“ zatražila je odobrenje Ministarstva prosvete za otvaranje dvojezičnog mađarsko-srpskog i srpsko-mađarskog odeljenja za učenike prvog razreda.

 

Ova odeljenja radila bi po sličnom principu kao i postojeće dvojezično mađarsko-nemačko, odnosno srpsko-nemačko odeljenje, što znači da bi u mađarsko-srpskom odeljenju učenici nastavu iz likovnog, muzičkog i fizičkog vaspitanja imali na srpskom jeziku.

 

– Među roditeljima koji žive u mešovitim brakovima postoji interes za otvaranje ovakvih odeljenja – obrazložila je Ljubica Kiselički, savetnica subotičkog gradonačelnika za pitanja obrazovanja i kulture.KOMENTARI

 1. Marinela kaže:

  Bilo je i vreme. Dok su bila mesana odeljenja nije bilo ovoliko problema izmedju dece razlicite nacionalnosti.

 2. r.b. kaže:

  bravo!!

 3. eva kaže:

  Napokon!

 4. eva kaže:

  Bravo!

 5. Anonimni kaže:

  bravo

 6. darko kaže:

  Ako ako! Respect na inicijativi! Go Szabotica 🙂

 7. Pitam se kaže:

  Pitam se a zasto učenici nastavu iz likovnog, muzičkog i fizičkog vaspitanja ne bi imali na madjarskom jeziku a ostalo na srpskom?

 8. Grumpy kaže:

   

  Pitam se:

  Pitam se a zasto učenici nastavu iz likovnog, muzičkog i fizičkog vaspitanja ne bi imali na madjarskom jeziku a ostalo na srpskom?

   

   

  Ispravno, naravno. No, ovde je sve naopako pa i ovo. Dozvolili smo da drzavljani Srbije, sa mestom stalnog prebivalista u Srbiji ne znaju srpski. Sramota. Za one sa jeftinijim ulaznicama – ne, nema ovo veze sa nacionalizmom, sovinizmom i sl. Probajte u Nemackoj da zivite i radite, a da ne znate Nemacki!

 9. Diss kaže:

  Zašto? Država Srbija, službeni jezik – srpski, škola- državna institucija, a možemo da trčimo, slikamo i sviramo metalofon na srpskom. Ovde nešto nije dobro.

OSTAVITE KOMENTAR