Mađarska policija pronašla migrante u teretnim vagonima

Policijski službenici Županije Bačkiškun pronašli su vozu koji je prekjuče stigao iz Srbije šest migranata koji su se krili u teretnom vagonu.

Oni su se izjasnili kao državljani Pakistana, iako kod sebe nisu imali nikakve dokumente, prenosi RTS.

U skladu sa mađarskim zakonima, policija je migrante sprovela u tranzitnu zonu za azilante pored graničnog prelaza Tompa-Kelebija.

Navodi se i da je na tom prelazu granična policija u šasiji kamiona srpskih registarskih oznaka otkrila i migranta iz Maroka, koji je takođe odveden u migrantski kamp na granici sa Srbijom.

 

TanjugKOMENTARI

 1. avet kaže:

  Mađarska je ozbiljna država, dosledna je u pridržavanju donesenih zakona, vodi računa o sebi i svojim državljanima u granicama svojih mogućnosti i trenutno je sposobna začas po potrebi promeniti-korigovati zakone ako je to za njihovo dobro i za budućnost njihovih budućih pokolenja.

 2. Jugoslav kaže:

  O čemu ti to? Mora da si upravo gledao vesti na mađarskoj televiziji gde stalno ponavljaju jedno te isto pa sirotinja više nema svoje mišljenje nego ponavlja što čuje na TV.

 3. Sofronije kaže:

  @ Jugoslav – o čemu ti to, pa nije to Srbija A.V-a , to je ozbiljna država !

 4. Đuri kaže:

  Mađarska je isto despotija kao i Vučićeva Srbija.Orban obilato koristi evropske fondove a to predstavlja kao svoje uspehe. Poklopio je sve medije državne i privatne pa nezavisni novinari štampaju na papiru i dele građanima svoje tekstove. Svet koji gleda orbanovu televizju misli da oni brane Evropu od muslimana. Kao Srbija na pred Gazimestan 1989.

 5. Brigant kaže:

  Ako Madjari obilato koriste fondove EU onda je to apsolutno u redu. Ti fodovi samo za to i postoje da se obilato koriste i podizu standard i blagostanje EU gradjana. U fodove EU uplacuju sve clanice po odredjenom kljucu i isto tako po oderdjenom kljucu participiraju iz tih fondova. Srbija nije nikada i nigde Evropu branila od Turaka, naprotiv srpski velikasi su ih svojim medjusobnim svadjama i razmiricama, neslogom i medjusobnom netrpeljivoscu, namamili i dovukli na Balkan i za narednih pola milenijuma otrgli ga iz Evrope. Ako Orban ne brani Evropu pred najezdom agresivnog islama, onda on barem brani Madjarsku od invazvnog islama i beskrupolozne pljacke od strane belosvetske ekonomske migracije.

 6. Mare kaže:

  U Madjarskoj po novom zakonu niko ne sme, ne samo da pomaze migrantima, vec niko ne sme sa njima ni da razgovara. Kazna za razgovor sa izbeglicama/migrantima moze biti i do godinu dana zatvora!
  Zasto?
  Pa zato sto im vlast preko TV-a prica neke price, i nemoj slucajno da se neko usudi da prica direktno sa njima, jer mozda moze cuti i drugu stranu price!

 7. Yeti kaže:

  Mare o cemu vi pricate ?? takav zakon ne postoji znaci nemojte pricati takve gluposti da neko dobije zatvor ako prica sa migrantom….mislim nebuloza. Ozbiljna je drzava koja je isterala sve krpelje koje im sisaju krv i pomocu Gospodina Orbana stali na svoje noge i nisu duzni bogu i ocu kao nazalost nasa tzv.drzava. Prvo so pljuvali po njemu za ogradu a sada prate njegovu ideju. S postovanjem

 8. pista kaže:

  Hajde za ove koji misle da je Orban OK politicar… Ne, nije… on je veliki folirant i prevarant… tenderi se namestaju njegovim ljudima, a on sigurno dobija svoj procenat od ljudi koji se danas jednostavno nazivaju samo tajkunima. Cak je i njegov zet odmah usao u biznis i gle cuda dobio na tenderu koji je raspisan u vecem delu Madjarske za modernizaciju javne rasvete.Ni kod nas ne mozemo reci da je stanje oko medija ok, ali u Madjarskoj je totalni medijski mrak. Kao u vicu kad gradjanin promeni kanal a na onon drugom kanalu ga ceka na ekranu organ sa palicom i komentarom: “sta je ne svidja ti se prvi program?” . Ne budite naivni i pratite samo vesti koje stizu od severnih nam komsija… vesti o migrantima ce opet biti svakodnevne, verovatno ce sluzbe smisliti i neki cirkus oko tog pitanja i to samo zbog jedne stvari: priblizavaju se izbori za Evropski Parlament. Dakle, mnogo smo isti…. Orwell je znao nesto….

 9. Yeti kaže:

  Samo jedno pitanje ???? jel bolje zive nego mi ? jel imaju dosta jaci standard…modernizovaniji ?? Krade se i namestaju se poslovi kao i svugde u svetu ali samo se predje granica i vidi se razlika. Ne znam za ostale ali i ja bih se osecao bezbednije da nema u drzavi migranata…. svakodnevno ih gledam u gradu i najezim se od njih od njihovih pogleda…nisu oni za rad i civilizovani zivot.

 10. Jugoslav kaže:

  Tu uopšte nije pitanje da li smo protiv migranata ili nismo. Stvar je u tome što se jedna takva tema iskorištava za skretanje pažnje sa drugog, a to je ukidanje demokratije i bogaćenje uskog kruga privilegovanih.
  Recimo da sada Vučićeva banda počne iz dana u dan iz godine u godinu trubi kako je protiv GMO hrane i kako smo mi na braniku Evrope međutim niti smo mi bitni proizvođačima GMO, niti mi išta možemo sprečiti. Klasična propagandna mašenirija koja danas služi za održavanje na vlasti a sutra je spremna na ko zna kakvo zlo.

 11. pista kaže:

  Yeti… zive malo bolje nego mi… sa druge strane gledano ne cvetaju im ruze…strucni kadar im konstantno odlazi, dosli su u situaciju da se jedva nalaze majstori koji su isto tako otisli u pecalbu…. Istovremeno, upraznjena radna mesta se popunjavaju starijom generacijom odavde kojima je blizina bitna posto mladi idu dalje… imaju dosta njih koji privremeno rade kod njih a dosli su iz Ukrajine, Rumunije(Transilvanije), Vojvodine… Nije bas sve bajno i krasno.

OSTAVITE KOMENTAR