Mađarski pokret: Na referendumu glasajmo protiv ustavnih promena

Stav Mađarskog pokreta oko referenduma koji se održava 16. januara je, da je on prepun mana i protivrečnosti. Sama promena Ustava će uneti u aktuelni Ustav Republike Srbije minimalne formalne elemente očekivanih normi funkcionisanja pravne države, ali samim tim ni na koji način neće obezbediti veću nezavisnost sudske i tužilačke funkcije i odgovarajuću podelu vlasti.

Što se tiče referendumskog pitanja, od strane Vlade Republike Srbije nije bilo dovoljno informisanja. Građani Srbije ne razumeju suštinu ustavnih promena i kakve će biti njihove posledice u budućnosti. Zbog nedostatka javne rasprave, odgovarajućeg informisanja građana i konsenzusa pravne struke Mađarski pokret poziva vojvođanske Mađare, kao i sve građane Srbije da iskoriste svoje pravo i učestvuju na referendumu i da zaokružuju NE, tj. da glasaju protiv ovih i ovakvih ustavnih promena.

 

Predsedništvo Mađarskog pokretaKOMENTARI

 1. laki kaže:

  Svakako da ću zaokružiti „NE“, jer smatram da ova vlast nema legitimitet da predlaže bilo šta, a kamo li promene Ustava. Ustav je i osmišljen kao akt koji štiti državu i njene građane od najtežih protivzakonitih radnji od strane vršilaca vlasti. Aktuelna vlast je uzurpirala volju građana, podmićivala, krala na izborima, te je na taj način došla do potrebnog skupštinskog broja glasova kako bi mogla samo da predloži promenu Ustava.

  Očekujem, poveden aktuelnim stanjem u državi, a pogotovo poslednjih meseci viđenom spremnošću građana da zaštiti svoje interese, da će svaki pametan građanin reći „NE“ ovim bitangama, a potom isto ponoviti i 3. Aprila.

  U svakom slučaju na ovakvo razmišljanje me nije podstakao pokret iz ovog teksta, jer je on sa njihovim vođom Maglaijem uglavnom zaslužan što je i Subotica prepuštena na upravljanje SNSekti.

 2. Hektor kaže:

  Nisam Mađar ali: Kratko i vrlo jasno receno. Bravo.

 3. Pera Prvi kaže:

  Referendum je pravo na bezvredno izjašnjavanje. Klasična prevara „demokratije“, „slobode“, „nezavisnosti“. Da se masa išta pita ne bi joj tako velikodušno dali pravo na mišljenje, izražavanje, odlučivanje, upravljanje.

 4. Milos kaže:

  Ma da! Sns nas je prodao evropskoj uniji zato moraju se brzo protivustavne odluke da se prihvate bez objasnjenja i informisanje gradjana i bez medijske buke, sve to ispod stola. Na primer kao sto gradonacelnik ne vidi migrante koji su po celom gradu ili kao sto su sve politicke partije zaboravile na kosovo.
  Sta mislite koliko evrica su dobili da okrenu glavu? I sve to za nasu, pardon, za njihovu decu. Izadjite svi i zaokruzite NE!
  Ne dozvolimo ovim lopovima da nam prodaju drzavu i buducnost nase dece!

 5. I ja sam "za" protiv kaže:

  Malko sam zbunjen.Protiv smo ove vlasti, tkd cemo glasati „ne“na referendumu,a sa tim „ne“ cemo toj istoj vlasti omoguciti da ona bira sudije i tuzioce.
  Ko je ovde lud ?

 6. stranka koji bese to kaže:

  Koji tupaci.to trazi EU.
  Nista nasa vlada ne trazi toje jedan uslov za eu.
  Taj pokret je Nebitan….

 7. Milutin kaže:

  Ko vama više veruje.

 8. Stari Sendvičar kaže:

  Ja sam stari sendvičar ali ovaj put ću glasati sa NE!!! Džabe, da mi daju čak i deset sendviča a pride i sok, ipak sam protiv! Jer, nemož Ustav tek tako da se menja…nije to neki tamo levi propis, već Ustav!!! Tako da… biće NE!!!

OSTAVITE KOMENTAR

25 + = 31

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: