Maglai hvali Suboticagas

Jene Maglai, gradonačelnik Subotice je u petak posetio J.K.P Suboticagas gde je razgovarao za Draganom Božinovićem, v.d. direktorom preduzeća o radu Suboticagasa, o trenutnom stanju u preduzeću odnosno o planovima firme.

 

Kako piše Magyr so, Gradonačelnik je nakon razgovora izjavio da je Suboticagas jedna od retkih preduzeća čiji je rad primeran, jer posluje sa dobrim rezultatima.

suboticagas

„Zgrada u kojoj je J.K.P. je čista, uređena, broj radnika se godinama nije povećavao. Još uvek imaju pedeset radnika od kojih svi imaju odgovarajući stručnu spremu. Suboticagas ne duguje nikome, ne troši ni dinar iz gradskog budžeta, nego živi od tržišta i ostvaruje poslovni profit. Suboticagas će biti prvo javno preduzeće koje će udovoljiti mojoj molbi da u budžet uplati realni prihod koji ostvaruje. Ove će godine uplatiti 50 posto poslovnog profita u iznosu od oko 20 miliona dinara. U prošlom periodu su javna preduzeća nastojala da umanjuju u izveštajima pravo stanje u vezi poslovnog profita i samo minimalne cifre uplaćivati u budžet grada, ili su tražili donacije od opštine da bi uopšte opstala, To nije u redu. Javno preduzeće mora da bude uspešno i mora da da svoj doprinos gradskom budžetu. A to je moguće jedino ako rukovodstvo preduzeća radi odgovorno, ozbiljno” – naglasio je gradonačelnik.

 

Dragan Božinović je dodao da su u proteklom periodu imali rast prihoda, što je važno za razvoj firme, ali je važno i iz perspektive građana i privrede. S obzirom da su uslovi i mogućnosti Suboticagasa natprosečni, sve ukazuje da će i u budućnosti imati rast sličan dosadašnjem. Božinović je naglasio da će ove godine imati više velikih investicija čemu zahvaljujući će više obdaništa i škola preći na grejanje gasom. Baviće se i molbom da omoguće građanima besplatno priključenje gasnoj mreži. Ove će se godine u 9 obdaništa i škola uvesti grejanje na gas, a vrednost radova iznosi 40 miliona dinara, čime će se već tokom naredne grejne sezone moći uštedeti 9 miliona dinara.

 

Cena gasa je u Subotici je, gledajući republički prosek, negde u sredini, a Božinović se nada da neće morati povećati cenu – mada to ne zavisi od Suboticagasa. „Trenutno imamo 8200 domaćinstava i 500 privrednih korisnika. Želimo da broj potrošača dostigne 15 hiljada ali zbog teške privredne situacije ovaj razvoj ostvarujemo teže nego što smo želeli. Domaćinstva troše 45, privredni subjekti 43 dinara za kubni metar gasa. Godišnje potrošimo otprilike 25,5 miliona kubnih metara gasa” – dodao je v. d. direktor.

 

U vezi enormno visokih januarskih računa za gas Jene Maglai je izjavio: tokom kontrole računa su zaključili da je visoke sume rezultirala činjenica da su merači očitavani kasnije, što je dovelo do toga da su računi sadržavali i trećinu januarske potrošnje. Na primedbu u vezi kvaliteta gasa je gradonačelnik rekao da nisu našli dokaz da je gas bio lošijeg kvaliteta od uobičajenog jer kvalitet kontroliše Srbijagas koji tvrdi da je gas bio zadovoljavajući.

 

Magyr soKOMENTARI

 1. Goran kaže:

  hahaha a sto su nam uvaljivali fals gas sto je i sam Bajatovic javnio priznao to nema veze sa visinom racuna gosp. gradonacelnice???E sad ili je u januaru lagao Bajatovic da su vise mesali gas ili Vi gosp. gradonacelnice???

 2. Suboticanin kaže:

  Pa kad Maglai hvali Subotica gas da je sve uredu i uredno, godinama nije povecavan broj zaposleni sto znaci da nije bilo zloupotrebe.

  Pitanje za gradonacelnika: Sto ste onda menjali uspesnog direktora? Doveli ste coveka na celo te firme koji bas i nije omiljen u gradu kao covek i direktor a vreme ce pokazati da niste bili u pravu sto ste na takav nacin postupili i to je jos jedna greska gosp. gradonacelnice. Bojim se da nije ni prva ni poslednja jer dosta losih poteza je vec bilo sa vase strane.

 3. Subotičanin kaže:

  Uspešnost nije rezultat aktuelnog v.d.-a, iz mračnih 1990-ih poznatog SPS kadra, već direktora kojeg ste partijskom silom smenili.

  Koja komedija od izvrtanja činjenica, da nije tužno i ružno, bilo bi smešno!

OSTAVITE KOMENTAR