Maglai i još 100 članova biće isključeno iz SVM

Gradonačelnik Subotice i jedan od osnivača civilne organizacije Mađarski pokret (MP) Jene Maglai izjavio je da će oko 100 članova biti isključeno iz SVM-a i da će to napraviti još veće probleme unutar stranke i doprineti dezintegraciji čitave mađarske zajednice.

Maglai je nakon sinoć održanog skupa sa članovima Mađarskog pokreta rekao novinarima da će isključenja članova SVM koji su ujedno i članovi MP gurnuti stranku u još teže podele i još težu situaciju.

Idejna resenja ahitektonsko-urbanistickog resenja Subotice (36) - Jene Maglai

– Takav način da partijsku disciplinu održavamo tako što pokrećemo disciplinski postupak protiv članova stranke, loš je put i nema nikakvu perspektivu – rekao je Maglai.

On je dodao i da je pitanje koliko će još članova da se solidariše sa isključenim članovima i da na neki način dalje generiše taj proces izlazaka iz stranke.

Maglai je rekao da biti „gradonačelnik i član civilne organizacije nije sukob interesa“ i da trenutno nema inicijative ni političke odluke o tome da se smeni sa mesta gradonačelnika.

– Mislim da je to malo priznanje i zbog toga što je urađeno u protekle dve godine i postoji zaiteresovanost da u naredna tri meseca nema ozbiljnih turbulencija u funkcionisanju lokalne samouprave, što smatram ispravnom odlukom – kazao je Maglai.

Na pitanje da li dolazi u obzir koalicija sa SNS-om, ukoliko MP nastupi na izborima, on je naveo da ne vidi ništa loše u tome.

– Ne vidim ništa loše u tome da se napravi koalicija sa SNS-om. Smatram da je suštinski bitno s kojim ljudima se pravi koalicija, jer ako se koalicije prave samo sa strankama, a ne sa ljudima, takve se koalicije brzo izvitopere – rekao je on.

Maglai je najavio i da će biti rekonstruisana Gradske biblioteka u Subotici i da će to finansirati Vlada Mađarske u iznosu od 140.000 evra. Rekonstrukcija podrazumeva sređivanje kupole i unutrašnjeg dela biblioteke.

On je ocenio da je „podrška mađarske vlade važna, jer se na ovakav način mogu očuvati gradske institucije koje imaju nacionalni i kulturni značaj u mađarskoj zajednici“.

 

 

BetaKOMENTARI

 1. STeve kaže:

  Ne zastupam misljenjem ni jedne ni druge strane, ali generalno, ako u bilo kojoj drugoj stranci na svetu osnujes „grupu“ koja ce nezavisno izaci na izbore, bices iskljucen.
  Nema tu sta da se kenja.

 2. Vesko kaže:

  Pojedinici iz vase bivse stranke kao i iz MP, zasluzili su i krivicne prijave za katstrofalno vođenje grada. Isto je to zasluzio i gospodin koji je nekad rukovodio sa čantavirskom zadrugom, koji sada pokrece razne disciplinske prijave protiv clanova stranke SVM.

 3. Pajo kaže:

  Sad je hit onih koji su ostali verni Pastor klanu da oni koji su Za MM nisu pravi Magyari! Polako pokazule Svm svoje fasisticke nastranosti!

 4. Zbogom Pameti kaže:

  Ne znam za ostale segmente njegovog rada, ali što se tiče brige o sportu Maglai sa svoje dve leve noge i njegov potrčko zadužen za sport, gosn. Vjeko (KV vulkanizer), dogurali su subotički sport do ambisa.

  Hvala bogu idu izbori, pa će i Maglai i njegov potrčko, kako se to kaže, otići na đubrište istorije. Jedino što me brine je ako SNS i SVIM ponovo budu stara-nova vlast… Sudeći po kvalitetima i kvalifikacijama Ostrogonca očigledno je da nemaju ni sposobne, a bogami ni stručne kadrove.
  Ako se ponovo ustoliči neki nesposobnjaković, koji se proslavio lepljenjem plakata, šta će se bitno promeniti u gradu!?!?!

 5. Megille kaže:

  @ Vesko , Taj gospodin koji pokreće dislipcinske prijave uništio je čantavirsku zadrugu sa klaonicom . Kasnije da ga radnici ne bi istukli pobegao je u Nepker ,koju je isto uništio…i tako dalje .

 6. Moje ime kaže:

  Maglai jer do sada prodavao maglu, a od sad će u novoj grupi svirati istu pesmu. Ne vidim razliku. Jedini stav mu je da nema stav, misli čovek da se tako lakše pliva. Radiće isto što i SVM ali u „svojoj“ stranci. Nema tu ničeg novog, ništa se „mozgolom“ ne razlikuje od originala. Ući će u vlast i sa „crnim đavolom“, samo da je u vlasti. Toliko o moralu u toj politici.

 7. JAPAJA kaže:

  @Megille
  Da je samo to u njegovoj bogatoj biografiji.
  Covek voli da popije , a kad popije pravi pizdarije. Tako je na cantavirskom putu vozilom vozeci preko 100 km/h ubio coveka ( Imre Krizana ). Naravno predmet je zastareo uz svesrdnu pomoc predsednika vojvodjanske vlade pa nije tesko zakljuciti zasto je celo vreme cinculirao kad se postavljalo pitanje opstanka iste. Ja tebi ti meni. Najbolje je prosao njegov advokat Mihalj Njilasi koji je ne dugo zatim posta predsednik SVM u Kanjizi a nedugo zatim ga imenovao za predsednika opstine Kanjiza. Tu je i prica o kupoprodaji Kanjiske kasarne ( kupila Njilasijeva zena ) , imali bi i iz kanjiskog DS-a stosta reci narocito njihov kum a tu je i prica oko Banje kanjiza.
  Ovo nije ni izbliza sve o Pastorovom dosijeu. O ovom coveku Mario Puzo da je ziv bi napisao citaniji roman nego sto je bio Kum a Kanjiza bi bila poznatija od Korleone.

 8. Megille kaže:

  @ JAPAJA , Hvala da si me dopunio ,naime dosta toga mi je poznato iz ‘mračnog životopisa’ tog lika ,kao i to kada je bio u vojvođanskoj vladi glavni u agenciji za privatizaciju tuđih oduzetih imovina nakon 2 svetskog rata. Dakako nisu doćekali zakon o povratu imovine pravim vlasnicima ,već su u komunističkom stilu ponovo to oteli od zakonskih naslednika. Ali zato su ‘ bogato’ od srpskih vlasti nagrađeni-zaštićeni na političkim funkcijama. No ne treba ni tog ‘kameleona’ Kern Imreta i njegovog brata zaboraviti. ( interesantna tema i to kako su i na koji način privatizirali Bačkoprodukt ) gde se sada nalazi ‘ Cim Gas ‘. Imre se uvalio u u beogradski fotelj ,i puno se ne oglašava više. A kada pročitamo i preslušamo njegove promađarske izjave kada je bio ‘najveći ‘ Mađar svojevremeno ledi se krv u žilama…

 9. Megille kaže:

  Mađarski pokret zatražio da Pastor isključi sebe iz SVM
  Beta | 25. 01. 2016 – 16:21h

  Mađarski pokret (MP) predao je danas predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvanu Pastoru zahtev za obustavljanje postupka isključenja članova ove organizacije, koji su ujedno i članovi MP, kao i zahtev za pokretanje disciplinskog postupka za isključenje Pastora iz stranke.
  Ištvan Pastor
  Foto: R. Getel / RAS Srbija Ištvan Pastor
  [pin on pinterest] [share it]

  Gradonačelnik Subotice i jedan od osnivača organizacije Mađarski pokret Jene Maglai kazao je novinarima, ispred sedišta Doma Mađara u Subotici, da je ta organizacija predala SVM-u „odbranu“ – zahtev za obustavljanje disciplinskog postupka protiv članova i simpatizera MP, koji je potpisalo više od 50 članova.

  Maglai je rekao da ne postoji osnov za pokretanje disciplinskog postupka i da bi taj postupak mogao da se sprovede u slučaju da je skupština MP-a donela odluku o učešću na izborima ili u slučaju kada bi se neko od članova udruženja pojavio na izbornim listama, kao i na listama drugih partija.

  U dokumentu je navedeno i da je SVM-u ponuđen dijalog u vezi sa prevazilaženjem problema koji su nastali između te stranke i MP-a.
  Maglai: Obustaviti disciplinski postupak protiv članova Mađarskog pokreta
  Foto: B. Vučković / RAS Srbija Maglai: Obustaviti disciplinski postupak protiv članova Mađarskog pokreta
  [pin on pinterest] [share it]

  Članica MP-a Livija Jo Horti rekla je da je uz zahtev za obustavljanje postupka protiv članova MP-a predat i zahtev za pokretanje disciplinskog postupka za isključenje Ištvana Pastora iz stranke.

  – Članovi MP-a smatraju da je Pastor prekrišio svoje obećanje koje je dao na izbornoj skupštini stranke u aprilu, kada je obećao pluralizam, demokratizaciju, postizanje novih dogovora sa stručnjacima i liderima, radi poboljšanja stanja unutar mađarske zajednice – rekla je Jo Horti.

  Jedan od osnivača Mađarskog pokreta i bivši predsednik Tamaš Korhec kazao je da je i protiv njega pokrenut disciplinski postupak, iako nije član SVM-a.

  – Protiv mene je pokrenut disciplinski postupak kao simpatizera, iako statut SVM-a ne omogućuje da se simpatizer isključuje iz stranke – rekao je Korhec.

  Kako je naveo, Ištvan Pastor je za list „Mađar so“ nedavno izjavio da to što radi MP predstavlja izdaju.

OSTAVITE KOMENTAR