Maglai isključen iz SVM-a

Maglai je izjavio da je ono što se dešavalo na sednici pokazalo da je SVM u ozbiljnoj krizi, koja će se produbljivati. Naglasio je da je SVM isključio iz članstva i svog trećeg i četvrtog gradonačelnika (Gezu Kučeru i njega) – tokom ranijih godina su isključeni sada već pokojni Ištvan Išpanović i Jožef Kasa. Maglai smatra da ako se način razmišljanja u SVM-u ne promeni vrlo brzo, onda će mnoge izborni rezultati potaći na drugačije razmišljanje.

Idejna resenja ahitektonsko-urbanistickog resenja Subotice (36) - Jene Maglai

Savet Saveza vojvođanskih Madjara (SVM) doneo je na večerašnjoj sednici u Feketiću, odluku o konačnom isključenju 82 člana iz ove stanke, koji su istovremeno i članovi civilne organizacije Mađarski pokret, a među njima je i gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

Članovi Saveta večeras nisu prihvatili ni žalbu 52 člana SVM na odluku o isključenju. Za isključenje je glasalo 43 članova Saveta, dok je dvoje bilo protiv.

Predstavnik SVM zadužen za proces isključivanja članova Karolj Pal je nakon sednice izjavio da će SVM i dalje podržavati Jenea Maglaija kao gradonačelnika Subotice, jer je interes SVM da se ovaj izborni ciklus „završi bez problema“.

„I dalje ćemo sarađivati sa Maglaijem u svim onim pitanjima koja se tiču interesa građana Subotice“, rekao je Pal.

Maglai je povodom isključenja 82 člana iz SVM izjavio da je kriza unutar te stranke prisutna već neko vreme i da će isključenja stvoriti još dublje podele unutar mađarske zajednice, kao i među članovima SVM.

„Ovaj proces ide u veoma lošem pravcu. SVM je večeras uspeo da isključi i trećeg i četvrtog gradonačelnika Subotice koji su bili iz redova ove stranke“, rekao je Maglai, misleći na sebe i na Gezu Kučeru.

On je dodao da će u naredna dva meseca do izbora ovakvo stanje, i njegova saradnja sa pozicije gradonačelnika, uspeti da se održe i da nikome nije u interesu da bude problema.

„Ovaj period će se istrpeti zato što ne sme da ide na štetu građana Subotice. To je u svačijem interesu i to je razuman potez“, rekao je Maglai, koji je u stranci bio i član predsedništva i saveta.

Novinarima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju samom sastanku u Domu kulture, a Karolj Pal im je u jednom momentu rekao „izlazite napolje“.

 

BETAKOMENTARI

 1. gradjanin kaže:

  Tako i treba! Prepontent i nije za politiku… Moze da broji koliko dana je jos gradonacelnik u Subotici, jer posle izbora moze da spakuje….

 2. Petar kaže:

  Pa nemos se sidit na dva stoca , tamo di ides ne mozes i da k***s

 3. Milos kaže:

  Čekamo izbore da ga isključimo i sa mesta gradonačelnika!

 4. vesko kaže:

  Pitanja:
  kome smeta gradonacelnik u SVM, pokret nije bio politicka stranka,a ako neko ojaca i previse se priblizi „neprikosnovenim“ onda se od takvih oslobadja;
  desavanja,na minutu pre izbora,retko ko poteze,sem ugrozenih;
  podrska gradonacelniku,ma dajte,ma dajte,ta prica ne pije vodu;
  stanovnici Subotice,bitni,opet magla

 5. antifašista kaže:

  Ajde botovi, pljujte po njemu, kad vam je trebala koalicija sa njim lizali ste mu zadnjicu !

 6. gradjanin kaže:

  Nije to bila kolalicija s Maglaijem nego sa SVM-om, da budemo precizni…

 7. gradjanin kaže:

  vesko: Bio je u SVM-u a sad prelazi u Pokret, koja ce biti partija jako brzo. Hteli su rasturiti SVM i onda preuzeti… Samo ima i drugih u partiji osim njih. Sad se prave da je to nedemokraticno… da li to je demokraticno da bez saziva kongresa zele smenu Pastora? smesni i jadni su…

 8. pista kaže:

  Korhec, Joza, Maglai… mnogi Madjari su samo zbog njih glasali za SVM… Pastorovi i gdjica plava-spisateljica su procenili da postaju opasni za njih… ove price sa dve stolice ne piju vodu, pa koliko takvih dvostolicara ima, a o preletacima da ne pricam… bice izbora, videcemo… panika u redovima SVM/a je opipljiva… nisu se navikli na konkurenciju unutar svog nacionalnog korpusa…

 9. JAPAJA kaže:

  Citam izjavu ovog Pal Karolja i kroz glavu mi ide ona legendarna Sido Sido rodila si ……

 10. Pajo kaže:

  Pal nadam se da si licno poskidao plakate koje sam ti ostavi sinoc ispred Doma!:-)

 11. Vesko kaže:

  Sad si nasao za shodno da se obratis građanima, a kad si stvarao novu koaliciji i znatno povecao poreze na imovinu, tada ti nisu bili bitni građani, kojima se sada obracas i kukas.

 12. Pravdoljub kaže:

  Jene,Jene
  nema više
  đene-đene.
  Prođe Jene
  i tvoje vreme
  neminovno
  vrlo skoro
  od Bajmoka
  grofe Jene
  doćiće
  i do tvoje
  smene.
  Odlepiće te
  Jene
  bliski tvoji
  od fotelje.

 13. neutralni kaže:

  da ce bog da i pastor familija ode u zaborav i to vrlo uskoro,ovim sto iskljuculju neposlusne pokazuje koliko su slabi i jadni!ni pastor stariji a ni mladji nista dobro nisu uradili za suboticu a jedan je predsednik skupstine vojvodine, nadam se jos samo malo a drugi je republicki poslanik!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 81 = 89

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: