Maglai: Reflektori do septembra

Na Gradskom stadionu u Subotici do septembra bi trebalo da budu postavljeni reflektori, što će lokalnu samoupravu koštati 14 miliona dinara, najavio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

 

On je prilikom primopredaje stadiona na upravljanje istoimenom Javnom komunalnom preduzeću najavio da će lokalna samouprava ubuduće morati da krene sa njegovom adaptacijom i rekonstrukcijom, jer se sada nalazi u dosta lošem stanju.

 

 

reflektori

“"U postupku je javna nabavka za izradu projektne dokumentacije za postavljanje reflektora na Gradskom stadionu. Ja se nadam da ćemo do početka septembra zaista i realizovati postavljanje reflektora, to će grad koštati oko 14 miliona dinara i na taj način ćemo stvoriti uslove da se na ovom stadionu mogu održavati i prvoligaške utakmice"”, rekao je Maglai.

 

Ono što sledi, po njegovim rečima, jeste izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju, kao i domaćinsko vođenje brige o kompleksu koju je sada na sebe preuzelo JKP Stadion.

 

Reflektori su neophodan preduslov da Fudbalski klub Spartak u predstojećoj sezoni nastavi da igra svoje superligaške utakmice u Subotici, a u ovom klubu, kako zbog nedostatka reflektora, tako i zbog samog stanja celog stadiona razmišljaju i da svoje utakmice kao domaćini igraju u nekom drugom gradu.

 

S tim u vezi, član Gradskog veća zadužen za sport Vjekoslav Ostrogonac je pozvao na strpljenje sve korisnike ovog objekta, ocenivši da se o njemu nije vodilo računa 15 godina.

 

"“Ja verujem da će se utakmice igrati. Da li će to biti od prvog kola, ne bih da govorim sada u ovom trenutku. Naravno da će se svi truditi da to bude tada. Mislim da je preuzimanje ovog stadiona, s obzirom da o njemu nije vodio brigu niko zadnjih sigurno 15-tak godina, i da je to jedan veliki poduhvat – preuzimanje na sebe izgradnje reflektora – ja bih molio sve na malo strpljenja"” – rekao je Ostrogonac.

 

Početkom aprila na stadionu je postavljen novi semafor. Ranije je najavljeno da je Fudbalski savez Srbije obezbedio reflektore, a da izgradnju stubova za njihovo postavljanje treba da finansira lokalna samouprava.

 KOMENTARI

 1. Limun kaže:

  U ovom gradu ima fantastičnih ideja samo je realizacija nikakva…ako nema para bolje nemojte ni početi raditi bilo šta !
  Kakva nam je liga ne treba nam ni stadion a kamoli reflektori…

 2. delija kaže:

  nema igranja utakmica u subotici,vjekoslav nema veze sa zivotom-ni sta prica niti sta mu je ciniti!

 3. blue marines kaže:

  Bravo za poduhvat..makar je pokazana dobra volja i mislim da nece biti prazna prica kao dok je bio gosn.Simoviccool koji se talio sa upravom i punili svoj dzep a ne stadion!Treba dati priliku pa cemo videti!!Pozdrzavam ovaj projekat i gosn.Maglai-a i Vjekoslava!

 4. styx kaže:

  bravo za gradonacelnika,barem se radi nesto,za promenu od prethodnih filozofa!

 5. roki kaže:

  Jebao vas stadion poluraspali. Koliko ljudi gleda fudbalski klub Spartak po lepom vremenu. Maksimalno 700-800…Zar ce reflektori doprineti boljoj poseti? Naravno da nece….to ce biti cist trosak koji se gradu nece isplatiti i na kraju se reflektori ni nece koristiti. Zamislite trosak struje za 2 sata igranja pod reflektorima. Minimum 3.000-4.000 eura, a od ulaznica se nece skupiti ni hiljadarka. Znaci svaka utakmica Spartaka ce biti cist gubitak od minimum 3000 eura. To pomnozite sa 17 pa cete dobiti jednu lepu sumu para koja se mogla mnogo pametnije potrositi. 

  Zatvorite vise gradsko klizaliste koje ce moci da radi 6 meseci svake godine i barem ce biti na nuli, jer se od prodaje karata za gradjansko klizanje moze lepa para sakupiti a cena pokrivanja je ista kao i ovo sranje od stadiona Spartaka

OSTAVITE KOMENTAR