Maglai: stranke na vlasti podbacile

Savez vojvođanskih Mađara

Jene Maglai je za sajt GradSuboticu izneo svoje zapaženje vezano za protekle izbore gde je naglasio "da je kampanja za ove izbore bila veoma jaka iako se govorilo da izbori za mesne zajednice nisu bitni." Takođe osvrćući se na kampanju, Maglei je istakao da se ona odigravala i u petak i u subotu za vreme predizborne ćutnje. Po njegovim rečima na sam dan izbora, na biračkim mestima nisu zabeležene veće nepravilnosti.

Sumirajući rezultate, Maglei je istakao da je SVM zadovoljan postignutim i da je od 27 mesnih zajednica gde su imali liste, SVM većinu glasova dobio na 24, a da su u par mesnih zajednica imali apsolutnu većinu. Zorka i Čantavir su istaknute dve mesne zajednice u kojima postoji naveći prostor za dalji rast popularnosti SVMa.

Komentarišući rezultate drugi stranaka, Maglai je istakao da su DS, URS i DSHV podbacili na izborima a da je DSS prijatno iznenadjenje.

Slika

Demokratska stranka

Sasa Vučinic je zbog puta u Italiju veoma brzo dao izjavu za GradSuboticu u kojoj je istakako da je vladajuća kolaicija na čelu sa DSom pobedila i na ovim izborima. Stranke koje čine koaliciju za Evropsku Suboticu DS, G17, DSHV, SDP ali i DSS su i ovog puta pobedile na izborima.

Slika

Socijaldemokratska partija Srbije

"Zahvaljujemo se svim građanima koji su ispunili svoju građansku dužnost i izašli na glasanje i svim političkim partijama i grupama građana na izuzetno korektnom odnosu prema nama. Posebno se zahvaljujemo članovima i simpatizerima (1151) koji su dali svojim glasom podršku SDP Srbije u Subotici i omogucili nam da udjemo u 9 skupština mesnih zajednica sa našim clanovima" – izjavio je Dejan Antić, lider SDP-a i dodao da SDP Srbije ima formirano 19 mesnih odbora i da su u svih 19 MZ izašli sa listama kandidata. "Osvojili smo 1151 glas što je 5,15 posto od broja glasova na MZ na kojima smo izašli sa svojim listama. Što se tiče procenta glasova od ukupnog broja glasova na svih 36 MZ ostvarili smo 3,45 posto.
Zadovoljni smo uspehom na ovim izborima jer smo za vrlo kratko vreme od kada smo formirali gradski odbor (28.10.2010) pokazali daimamo političku težinu i potencijal za dalji rad" – navodi Antić.
Mesne zajednice u kojima je SDP ostvario pravo na učešće u skupštinama su: Bajmok, Centar 1, Centar 2, Novi Grad, Novi Zednik, MalimBajmok, Železnicko naselje, Stari Žednik i Ker.

Slika

Liga socijaldemokrata Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine na izbore za mesne zajednice izašla je sa 26 lista, od kojih je najveći uspeh ostvarila u mesnim zajednicama Ljutovo, Čantavir, Đurđin, Mala Bosna i Mali Bajmok. Sa ukupno osvojenih 13 odsto glasova navode da im "ostvaren rezultat u ovim mesnim zajednicama omogućuje da verujemo da će ova stranka na lokalnim i pokrajinskim biti druga politička opcija s obzirom da smo dobili pordšku veću za 20% u odnosu na prošle godine" – naveo je lider LSV-a Veljko Vojnić.

Slika

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini

DSHV je na izborim nastupio u 19 mesnih zajednica, od toga u dve u koaliciji sa Pučkom kasinom kao "Hrvatska lista" i na Paliću sa SVM-om.
Prema evidenciji ove političke partije, prvo mesto u ukupnim glasovima zauzeli su u Gatu, Maloj Bosni i Tavankutu.
"S obzirom na ove rezultate i sa procenom glasova osvojenih nastupom u koalicijama, ocenjujemo da smo osvojili oko 2000 glasova. Ova cifra nas stavlja na 5. mesto po broju osvojenih glasova u svim mesnim zajednicama"- rekao je Petar Kutnić.

Slika

Ujedinjeni regioni Srbije

Jasmin Šečić, lider URSa rekao je da je zadovoljan što su građani prepoznali borbu za decentralizaciju što pokazuje prolaz u 15 skupština mesnih zajednica.

"Mi ćemo u skoro svim mesnim zajednicama u kojima smo se kandidovali imati i svoje predstavnike. Smatramo da lokalni problemi treba da se reše na licu mesta i ubeđen sam da će naši predstavnici u mesnim zajednicama takođe insistirati na tome" – rekao je Šečić.

SlikaKOMENTARI

 1. razum kaže:

  Citam izjavu Jasmina Secica iz URS-a i ne znam da li je covek bio na istim izborima na kojima i svi drugi. Tvrdi covek:"Mi cemo u skoro svim MZ u kojima smo se kandidovali imati svoje predstavnike?!"
  Pa URS se nije kandidovao ni u Bajnatu ni u Bikovu, Centru 2, Dusanovu, Starom Zedniku, Zorci, Visnjevcu, Verusicu, Radanovcu, Novom Zedniku, Novom Gradu, Maloj Bosni, Kelebiji, Hajdukovu, Djurdjinu i Cantaviru. A tamo gde se URS kandidovao nisu presli cenzus ni u Zeleznickom naselju, ni u Pescari, ni na Supljaku, ni u Novom Selu, Palicu, Kertvarosu i Malom Radanovcu. Tamo gde je URS na ovim katastrofalnim izborima za njih presao cenzus ima samo jednog ili dva predstavnika od ukupno 15 koliko ih broji Skupstina jedne MZ. Sve u svemu izuzetno los rezultat URS-a u Subotici.

 2. Gost kaže:

  To uopte nije toliko los rezultat ako se uzme u obzir da su im davali oko 4,5%, a kada se saberu glaosi i izlaznost na mesnim zajednicama gde su ucestvovali njihov procenat se krece oko 7,5%, negde 13 a negde i 1.

 3. Tihi kaže:

  Izjave su sarolike i veoma zanimljve. Sto se samih izbora tice nemoze se reci da je ova ili ona stranka pobedila posto je na glasanje izaslo oko 25% glasaca. Stranke sa nacionalnim predznakom su definitivno odneli "pobede". Nova stranka je bila jedino URS tj.Ujedinjeni Regioni Srbije. Koji su ostvrili lep rezultat. A na sledecim izborima siguran sam da ce napraviti pravo iznenadjenje ! Ja sam potpisao peticiju njihovu za decentrlizaciju zemlje jer jedino tako mozemo da krenemo napred i da se kako ovaj grad tako i svi delovi nase zemlje brze razvijaju, posto ce na taj nacin u nasem gradu ostane 80% svih ostvarenih prihoda ! Sto se MZ tice kao organa vlasti bolje da ga nema, ona ionako nemoze AMAN BAS NISTA od problema da resi samo da ukaze na njih i to je cela prica. Summa summarum NAPRED URS !

 4. Lola kaže:

  Čestitam koaliciji za Evropsku Suboticu na pobedi!
  I pored krize vladajuća koalicija je pobednik. Građani znaju da vraćanje na staro ne može doneti ništa bolje. Samo jedinstvena evropska opcija može ponuditi najbolja rešenja.

 5. Filip kaže:

  SVM se ponova vraca na vlast i to krupnim koracima. Ocito je opoziciono delovanje pored nesposobne vlasti urodilo plodom. Zakljucak – bolje biti iskreni opozicionar zarad sutra, nego u losoj vlasti zarad danas.

 6. Morbid kaže:

  KOJA JE POENTA GLASANJA AKO SU PRVIH 5 STRANAKA U KOALICIJI????
  da se mi lepo ni ne oblacimo da gospoda mogu da guze jos malo

 7. Zoka kaže:
  Filip napisao:SVM se ponova vraca na vlast i to krupnim koracima. Ocito je opoziciono delovanje pored nesposobne vlasti urodilo plodom. Zakljucak – bolje biti iskreni opozicionar zarad sutra, nego u losoj vlasti zarad danas.

  Jedino ne znam gde im je bila ta iskrenost 18 godina dok su bili na vlasti u Subotici. Od jednom ništa ne valja, a pola toga su oni ostavili u nasleđe ovoj vlasti, između ostalog i Narodno pozorište. To "opoziciono delovanje lepo zvuči samo me interesuje šta to konkretno znači?

 8. razum kaže:
  Gost napisao:To uopte nije toliko los rezultat ako se uzme u obzir da su im davali oko 4,5%, a kada se saberu glaosi i izlaznost na mesnim zajednicama gde su ucestvovali njihov procenat se krece oko 7,5%, negde 13 a negde i 1.

  Posto vidim da jurisnici URS -a veoma tesko podnose ovaj izborni debakl pa izvode razne racunice kako bi se utesili ,evo vam prave matematike .Od ukupno 485 mesta u svim skupstinama mesnih zajednica URS je osvojio 15 mesta sto je ravno 3 procenta na nivou grada.Bruka i sramota…

 9. GAZDA kaže:

  Generalno gledano, mozemo konstatovati, da URS dominira u svakom pogledu. Jednostavno su objasnili neke stvari xD

 10. Gost kaže:
  razum napisao:Posto vidim da jurisnici URS -a veoma tesko podnose ovaj izborni debakl pa izvode razne racunice kako bi se utesili ,evo vam prave matematike .Od ukupno 485 mesta u svim skupstinama mesnih zajednica URS je osvojio 15 mesta sto je ravno 3 procenta na nivou grada.Bruka i sramota…

  Nemanja sine idi deli lopte deci, gledaj u zvezde ili nesto slicno, mani se tastature nije to za tebe.

 11. gost kaže:

  Od ogromnog gejovskog clanstva,ostadoste i bez nemanje pa skim ce te omladino moja aktivna?15 mandata od 500 katastrofa,ajde da vidimo ko su tih 15.Strucnost iznad politike?Pakujte se kod cika mladje nema vise leba…

 12. Gost kaže:

  Dobro Nemanja je DS ubacen u URS pa ne zamerite mu sto je besan sto su postigli i bez njega neki rezultat ali se sada vidi da je pogresno sto ih DS unistava ili sto oni unistavaju i SDP.Sa njima ce teze ici jer imaju lovu privatnici.Zato ih je sada SVM potukao a tek ce da bude lose na izborima drugima oni i ne znaju da gube a SVM ima plan za dalje da igra na tu kartu

 13. Filip kaže:
  Zoka napisao:Jedino ne znam gde im je bila ta iskrenost 18 godina dok su bili na vlasti u Subotici. Od jednom ništa ne valja, a pola toga su oni ostavili u nasleđe ovoj vlasti, između ostalog i Narodno pozorište. To "opoziciono delovanje lepo zvuči samo me interesuje šta to konkretno znači?

  Dobro je poznato da su demokrate srusile pozoriste. Geza Vas je rekao da moze a on je bio na listi u Kertvarosu ispred DSa.

  Opoziciono delovanje se sprovodi gde god se moze i u parlamentu i u medijima i na ulici i po kucama.

 14. Gost kaže:
  razum napisao:Posto vidim da jurisnici URS -a veoma tesko podnose ovaj izborni debakl pa izvode razne racunice kako bi se utesili ,evo vam prave matematike .Od ukupno 485 mesta u svim skupstinama mesnih zajednica URS je osvojio 15 mesta sto je ravno 3 procenta na nivou grada.Bruka i sramota…

  Dosta više sa tim URS om ljudi… Osim 2004. kad su oni imali vise od 7-8%? Vidi se da su pali, ali nisu do kraja, ima i gorih. Ako budu pametni mogu se dici. Ako ne budu propasti će i opet život ide bez njih! A neka mi neko nađe poštenu stranku u vlasti ili koja je bila u vlasti u ovom gradu! Svi nas ojade, samo se menjaju na nama, kao da smo ….. za trošenje. a ni ne plate nas za to…

 15. Dreamgirl kaže:

  Gradski odbor Demokratske stranke u svom saopštenju zahvaljuje se građanima koji su im dali poverenje 17,64 %(6.022 glasa) i upućuje odgovor na komentar SVM-a:

  Savezu vojvođanskih Mađara, stranci koja je osvojila najviše glasova na ovim izborima, čestitamo na ostvarenom rezultatu iako je već u prvim komentarima pokazala da ne ume čak ni da slavi. Nedomerana i politički nekorektna euforija izbornog štaba Saveza vojvođanskih Mađara, koji se u javnosti više bavio rezultatima Demokratske stranke nego svojim, kratko će trajati. Zdrava stranka koja se ne može razbiti, kako to reče njen predsednik, ako hoće većinu u maksimalno tridesetak odsto mesnih zajednica u Subotici, eventualne kolacije će uglavnom praviti sa Srpskom naprednom strankom. Da li je to zdravo, prirodno i dobro pokazaće vreme.
 16. kuda dalje kaže:

  Zdrava stranka koja se ne može razbiti, kako to reče njen predsednik, ako hoće većinu u maksimalno tridesetak odsto mesnih zajednica u Subotici, eventualne kolacije će uglavnom praviti sa Srpskom naprednom strankom. Da li je to zdravo, prirodno i dobro pokazaće vreme.

  Pa nije ni zdravo, ni prirodno kao ni sadasnja vladajuca koalicija, ali ovi, posebno DS sa svojim pulenima treba da ode sa scene

 17. Posmatrač kaže:

  To kad neko ima veliki koalicioni potencijal znači da taj može sa svakim, a .ebeš čoveka koji može sa svakim da bi mu bilo dobro. To je prava priroda ove grupe ljudi koja sada nastupa odnosno živi i muze ovaj grad a mose plavo žute dresove na kojima piše Demokratska stranka. Razumeo bih da oni mogu da stupe sa svakim i u svakakav odnos da je u pitanju spašavanje zdravlja nacije, naroda našega grada ali oni idu ili puštaju svakog partnera u svoj krevet da bi sačuvali sebe na vlasti. Napredak za grad se ne vidi, nema ga .
  Ideološki gledano prirodno je da SVM bude u savezu sa strankama tzv desnog centra SNS , DSS ali na žalost kada se pogledaju stvarni ljudi iz tih partija neprirodno je da sa njima i na ulici šetaju pa onda ne treba razmišljati ni o političkom savezu.Demokratska stranka ne sme iz ideoloških razloga da bude u zagrljaju sa DSS-om ali zato njima personalno gledasno ko su DS-ovi kadrovi u gradu i DSS-ovi sasvim pristaje da se ljube na ulici.Neka ih neka se ljube, birači gledaju. Sada je DSS iskoristio sav svoj potencijal, svi kojima su platili došli su na glasanje i oni više rezervi nemaju, DS će imati, imaju oni još naših para da podmićuju birače pa će oni popraviti svoj položaj na lokalnim izborima ali će DSS pasti kada izađe 55% birača.
  Ovo je bila trka na stazi od tri metra, kad se bude trčalo na 100 onda će se videti kapaciteti.
  Na kraju velike trke kada se ponovo budu uvezivali u neprirodne saveze onda će opet biti efekti kao iz sadašnjeg protivprirodnog bluda: gradonačelnik se grčevito drži onoga iz elektrovojvodine i trese se hoće da se raspadne ne kapira siromašak da treba onoga Labana da isključi iz fotelje da pusti tu žicu, nije to slamka spasa, njemu se u mraku stvorilo priviđenje, uhvatio se za golu žicu i sad će ta struja gradonačelnika da sprži.

 18. glasni kaže:
  Dosta više sa tim URS om ljudi… Osim 2004. kad su oni imali vise od 7-8%? Vidi se da su pali, ali nisu do kraja, ima i gorih. Ako budu pametni mogu se dici. Ako ne budu propasti će i opet život ide bez njih! A neka mi neko nađe poštenu stranku u vlasti ili koja je bila u vlasti u ovom gradu! Svi nas ojade, samo se menjaju na nama, kao da smo ….. za trošenje. a ni ne plate nas za to…

  Postovani URS pa URS !

  Stranka Ujedinjenih Regiona Srbije je zapravo trenutno NAJSVETLIJA tacka na nasoj politickoj sceni ! Videcete da ce na sledecim izborima ova stranka CUDO da napravi !

 19. razum kaže:

  Najsvetlija tacka….sa prikupljenih 4ooo potpisa za decentalizaciju i 13oo glasova na izborima…..

 20. mimpi kaže:

  ovim zutima izgleda i dalje najvise smeta urs a svm ih na izborima demolir’o:)

OSTAVITE KOMENTAR

15 + = 24

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: