Maglai: Subotica treba da bude bezbedan grad

U poslednjih mesec dana u Subotici su učestale provale. Problem nije od juče, a kako bi Subotica ponovo bila miran i bezbedan grad neophodan je da zajednički rad policije, sudstva i lokalne samouprave.

 

pprovale–  Sve su učestalije pritužbe od strane građana koji strahuju za svoju bezbednost. Pljačkaju se prodavnice, kuće, stanovi obijaju se automobili. Obavio sam razgovor sa načelnikom PU Subotica i dogovoreno je da se pojačaju kontrole policije, a razgovaraću i sa upravnikom Okružnog zatvora i predstavnicima sudova – rekao je Jene Maglai, gradonačelnik Subotice.

 

Gradonačelnik je dodao da će tražiti da se pooštri kaznena politika.

 

– U proteklom periodu policija je uhvatila dve kriminalne grupe koje su osumnjičene za krađe. Materijalna šteta koja je učinjena građanima nije mala, a lopovi ne biraju šta će da ukradu. U aprilu bi trebalo da se raspiše konkurs da se zaposli u Policijskoj upravi u Subotici još 35 policajaca, a grad planira da zaposli još 12 komunalnih policajaca. Ovaj problem treba sistematski da se reši – istakao je gradonačelnik.KOMENTARI

 1. Pametnjaković kaže:

  Sve policijske snage treba angažovati u borbi protiv lopova i kriminalaca.

   

 2. Usputachni kaže:

  Ma policijsku državu da napravite (komunalnu i običnu) da bar svaki građanin ima po jednog za sebe! Trebalo bi da imate efikasniji sistem rada i sudstva i policije a ne da zapošljavate još službenika koje narod finansira. Da se ne vozaju unaokolo kao da su glavni šminkeri i da ne sede po kafanama i kafićima jer im nije to radno mesto nego da RADE svoj posao za koji su plaćeni,a previše su i plaćeni kakav im je rezultat. Lopova će uvek biti ali je bitno kako se država postavi pri rešavanju tog problema. Kako vidim ova naša je baš labava što se toga tiče!

 3. Petar.SU kaže:

  Tako je Usputachni! Nazalost, mnogi od njih imaju i dva radna mesta pa ne znaju gde ce pre da dodju. Pored toga su se uvalili u politicke partije i primljeni su preko veze. O tome naravno niko ne vodi racuna jer ne postoji inspekcija koja ce to da proverava. I niko, ne govori sta je kriterijum na osnovu koga se dobijaju poslovi. Konkurises na neko mesto i cekas da dobijes odgovor ili ga i ne dobijes. E zato, posto nam je cela drzava korumpirana necu ni ici na izbore jer se svi kunu, i svi obecavaju, a sve je opet po starom, i mislim da ce uvek biti jer niko tu ne cini nista da bi bilo bolje.

OSTAVITE KOMENTAR