Maglai: Vladaćemo u 20 mesnih zajednica

Savez vojvođanskih Mađara procenjuje da će u uspeti da formiraju vlast u 15-20 mesnih zajednica. Stranka je na izborima za mesne zajednice osvojila ukupno 9.147 glasova, što prema njihovom mišljenju znači da su liste SVM-a podržali i pripadnici drugih nacionalnih zajednica. Predsednik GO SVM Jene Maglai je rekao da nigde neće formirati vast sa DSS-om, već da je njihov izbor Liga socijaldemokrata Vojvodine, grupama građana i manjim strankama. U pojedinim mesnim zajednicama ukoliko uspeju da se dogovore većinu će formirati i sa DS-om.

SlikaKOMENTARI

 1. Pera kaže:

  Nekulturno je to eksplicitno reći, ali ste izgovarajući ove podatke, gospodine Maglai, slagali! DS-u ste, u svojoj izjavi, oduzeli preko 1.000 glasova, a sebi dodali nekoliko stotina, a pritom i računali predizborne koalicije (npr. sa DSHV-om na Paliću). Razlika između DS-a i SVM-a nije DUPLO, već oko 6-7%, a broj MZ u kojima ćete učestovati u vlasti nije 20 nego 6-7.

 2. onako usput kaže:

  Ovaj Maglai je kontradiktoran, te hoce te nece sa DSom. Te se ljuti, te se ne ljuti. Hoce piski, nece piski…

 3. Hanibal Lektor kaže:

  "Vladaćemo u 20 mesnih zajednica"
  Voleo bih da znam da li je gospodin Maglai upotrebio glagol "vladati" zbog nepoznavanja njemu nematernjeg jezika ili misli da se vrati na staro kada je SVM stvarno vladao ovim gradom u bukvalnom smislu te reči?

OSTAVITE KOMENTAR