Magnetna rezonanca van funkcije

Direktor Opšte bolnice u Subotici Goran Bićanin izjavio je danas da građani mogu očekivati da će CT aparat ponovo proraditi do kraja janura, ali se zbog nedostatka novca još ne zna kada će magnetna rezonanca biti u funkciji.

 

“Krajem septembra prošle godine smo se obratili Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, sa hitnim zahtevom za finansiranje nabavke potrošnog dela CT cevi za aparat, a nakon odobrenih sredstava je pokrenuta javna nabavka, potpisan je ugovor sa Dženeral Elektrikom i do kraja meseca će ovaj aparat početi sa radom”, rekao je Bićanin agenciji Beta.

 

On je dodao da je krajem oktobra prošle godine subotička Opšta bolnica zatražila sredstva za servisiranje magnetne rezonance u iznosu od 75 hiljada evra na godišnjem nivou, međutim, zbog nedostatka novca, bolnica nije dobila sredstva za održavanje ovog aparata.

 

Prema njegovim rečima, zbog nedostatka struje, krajem prošle godine pokvarila se i računarska jedinica koja za ovakav kompjuter košta oko 10 hiljada evra. CT aparat u Opštoj bolnici u Subotici ne radi od septembra, a magnetna rezonanca od kraja prošle godine.

 

Prošle godine je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju obezbedio 20 miliona dinara koliko je bilo neophodno za početak funkcionisanja magnetne rezonance u Subotici, koja je početkom maja prošle godine dopremljena sa Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici.

 

BetaKOMENTARI

 1. ivan kaže:

  Sto je duze ct pokvaren to je lekarima bolje posto ce pacijente slati kod privatnika i za to dobijati procenat.U svakom slucajumole boga da se ne popravi

 2. marijana kaže:

  …. i moj sinčić od 5 godina zna da za računar ako neće da mu se pokvari treba UPS zbog “kvaliteta” struje koju nam uvaljuje elektrodistribucija pa je pravo pitanje šta onda znaju oni “jaki” stručnjaci u bolnici ako nisu znali da za računar vrednosti 10 kilo eura treba obezbediti adekvatan UPS da se ne bi pokvario ako dođe do nestanka struje, a ?!?!?! 

  …. sada neka lepo Bićanin od svoje platice kupi sve to što se zahvaljujući “stručnjacima” u bolnici pokvarilo a ako kojim slučajem nema dovoljno sitniša pri sebi može da uzajmi od svog tasta Tomislava Karađića, zar ne ?

   

 3. Nikola kaže:

  Neznam, cudno mi je to sa Magnetnom rezonancom sto ne radi jer se po gradu prica da je namerno pokvarena da bi gradjani isli u Frankopansku da plate. Dali je to tacno neznam ali ima logike i vatre gde i dima???????

 4. Xmen kaže:

  Naravno, pa i DCS treba da zarađuje, naravo da neće da žure sa popravkom ! Nije im u interesu ! Mislim da kompletno rukovodstvo bolnice treba smeniti i pohapsiti !!!

 5. Ivan kaže:

  Jel’ to onaj Bicanin ciji su zdravstveni radnici optuzeni za krivicna dela ali zbog “efikasnog” sudstva jos nisu iza resetaka?
  Jel’ to onaj Bicanin, koji “ne moze da ih suspenduje” zato sto (jel’) jos nisu pravosnazno osudjeni?
  Pfff… Riba og glave smrdi.

 6. hermes kaže:

   Čekanje u Kamenici na snimanje je isto toliko koliko i čekanje  u našoj bolnici , a naši dijagnostičari im nisu ni do kolena U ostalom nije tajna da naše dijagnoze teško prihvataju u drugim centrima . Tako da , što se mene tiče i bolje da ovde ništa neradi od dotičnih aparata .

OSTAVITE KOMENTAR