Majski radovi na Narodnom pozorištu

Zidani deo Narodnog pozorišta koji nije srušen se nalazi u dosta lošem stanju. Iako u velikoj meri zaštićen od direktnog izlaganja vodom (kiša), dug period bez maltera i stabilnog oslonca je ostavio traga. Konstrukcija je preživela nekoliko zimskih perioda tokom kojih dolazi do najvećih oštećenje. Visoka koncetracija vlage u vazduhu, magla i temperature ispod nule stvari su koje su najviše doprinele ovakvom stanju. Bez oslonca konstrukcija se još uvek održava pomoću skela.

 

Radovi su u poslednjih mesec i po dana bili fokusirani na završetak armirano betonske kade i izlivanju temeljnih stubova na koje se oslanja ili će se oslanjati zidani deo objekta. Sanacija podrumskih zidova i njihova hidroizlacija stvorili su preduslov da se nastave radovi na starom delu koji pored zidanja novih zidova, predviđaju i sanaciju postojećih zivoda, lukova i svodova.

 

Spajanje novog i starog dela na koti “0”:

 

Nedavno izlivene stepenice koje vode u podrum:

 

Ono što trenutno drži stari deo od urušavanja:

 

Podrumski deo kao zdrava osnova izgradnje nadzemnog dela:

 

Nekada Yu fest čeka na sanaciju:KOMENTARI

 1. vicki kaže:

  Niko nece da komentarise?

 2. ja kaže:

  Samo jedan radnik? Ili je on slucajno tu?

 3. milan kaže:

  da bilmezi gradski(svi politicari bez izuzetka) do urusavanja nebi no doslo..samo je bio potreban novi krov..a svako ko se ovajdio i dinar od pozorista da bog da na lekove potrosio..

 4. Aleksa kaže:

  Dobro je neko rekao pre izvesnog vremena – sada će se rušiti stubovi, jer eto nisu bili zaštićeni od nevremena.

 5. djomla kaže:

  ja:

  Samo jedan radnik? Ili je on slucajno tu?

  Ima radnika. Stvar je vremena kada su fotografije nacinjene.

  27.april

  27.maj

  Aleksa:

  Dobro je neko rekao pre izvesnog vremena – sada će se rušiti stubovi, jer eto nisu bili zaštićeni od nevremena.

  Nema ni govora o tome. Pitanje stanja starog dela je navedeno, kako bi se sugradjani koji nemaju direktan pristup gradilištu obavestili o realnoj situaciji, što ne znači da će se bilo sta rušiti. Naprotiv, radi se sanacija i ako je izdrzalo sve ove godine izdrzace i naredna tri meseca.

 6. svesni situacije kaže:

  sramota je da toliko mazete oci narodu sa praznim pricama i skrecete im paznju orealnoj situaciji .samo se gleda u ovom gradu da se ukrade za svoje dzepove i da se ima za svoje kuce a gradjani su i onako nebitni politicarima.samo se pitam odakle im obraza za sve te lazi koje igovaraju i obecavaju!!!???

 7. Andrija kaže:

  Bravo. Samo neka se radi, makar i polako. 

OSTAVITE KOMENTAR