Majstorije sa Dalekog istoka

Scena “Jadran” Narodnog pozorišta danas od 11 časova bila je pretesna za sve zainteresovane najmlađe Subotičane i njhove pratioce na srpskoj premijeri sjajne predstave “Tri monaha” u izvođenju Kineskog nacionalnog teatra za decu iz Pekinga.

U neverbalnoj predstavi, sa mimikom i artističkim veštinama nagrađivanih glumaca sa dalekog istoka koje su kod dece budile smeh, ali i audio-vizuelnim sekvencama koje su kod najmlađe publike na kratke momente budile i jezu, prikazana je kineska legenda o tri monaha.

Pouka legende je da se starijima mora pomagati, a da bežanje od odgovornosti i pomaganja najbližima ni nama samima ne donosi dobro, te da to često shvatamo kroz zajedničko delovanje u teškim situacijama.

Predstavu dodatno obogaćuje i korišćenje drevnih kineskih ritmičkih instrumenata, tako da su najmlađi posetioci Scene Jadran Narodnog pozorišta mogli da se upoznaju i sa ovom kineskom tradicijom, ali i sa borilačkim veštinama uz povremeni prikaz nekih od osnovnih poteza.

Što i ne čudi, s obzirom da su nastupali neki od najboljih kineskih glumaca uopšte.

Ko je propustio “Tri monaha”, a želi da se uveri u umešnost majstora lutaka sa Dalekog istoka, može to učini i sutra (20.9.2018.), takođe u Narodnom pozorištu, od 17 časova, kada je na repertoaru, takođe u okviru specijalnog programa, Kolaž kratkih priča Pozorišne akademije iz Šangaja.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR