Maksimalan učinak juniorki na turniru

Juniorke Srbije su danas u drugom meču poslednjeg dana kvalifikacionog turnira za XVII SP 2013. u Subotici pobedile Dansku sa 3:0 po setovima 25:15, 25:13 i 25:14 posle 64 minuta igre. Utakmicu u dvorani HS Dudova šuma posmatralo je 500 gledalaca, a sudili su Veronika Mioara Papadopol iz Ruminje i Peter Hoger iz Slovačke.

Za razliku od prethodnih mečeva Srbija je večeras startovala sa izmešanom postavom. Prvi trener Ratko Pavličević je pružio šansu svim devojkama koje su očekivano došle do novog, četvrtog trijumfa u grupi. Naš tim je meč počeo u sledećem sastavu Maja Simić – Milica Kubura, Nataša Čikiriz – Nikolna Lukić, Jelena Trnić – Katarina Čanak i libero Aleksandra Stepanović, u drugom setu je umesto Lukićeve u igru ušla Jelena Oluić.

Iako su na početku bile stegnute, Srpkinje su prvi set završile 25:15. Posle prvog tehničkog predaha i izjednačene igre 7:7, zbile su svoje redove i lako set privele kraju. Drugi set počeo je baš kao i prethodni, igrom pone za poen, ali onda su Srpkinje zaigrale znatno ozbiljnije, pre svega u bloku i odbrani i ubrzo je na semaforu stajalo 18:8, što je bilo dovoljno za vođstvo od 2:0 u setovima. U trećem i poslednjem periodu meča Srbija je igrala koliko joj je trebalo za pobedu, dok se Danska borila koliko je bilo u njenoj moći. Na kraju seta rezultat je bio 25:14 i 3:0 za vicešampionke Evrope.

 

 

Odbojkaški savez SrbijeKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: