Malo interesovanje prekograničnih Mađara za referendum

Interesovanje Mađara van Mađarske za referendum o imigrantskim kvotama koji će se održati 2. oktobra je malo i nedeljno u proseku „jedva hiljadu ljudi“ zatraži upis u spisak onih koji će pismom glasati na referendumu, piše budimpeštanski Mađar nemzet (Magyar Nemzet), pozivajući se na podatke Nacionalne izborne komisije. Na referendumu koji je inicirala mađarska Vlada će 2. oktobra biti postavljeno sledeće pitanje: „Da li želite da Evropska unija ima pravo da odredi obavezni prihvat nemađarskih državljana u Mađarskoj, bez saglasnosti parlamenta?“.

Migranti_Subotica

Mađarska vlada vodi kampanju da birači na referendumu zaokruže „ne“.

Upis je moguć do 17. septembra, a do sada se u njega upisalo oko 114.000 dvojnih državljana iz Rumunije, 29.000 iz Srbije i 2.100 iz Nemačke.

Mađar nemzet je zaključio da je to jako malo u odnosu na brojku od 800.000 novih dvojnih mađarskih državljana, od kojih je 700.000 punoletnih, preneo je portal Vojvodina danas

 

Vajdasagi MAKOMENTARI

 1. Neko besan kaže:

  Kako moze neko da ocekuje od mene Ne,kad nam ostavi problem sa ove strane i jos se buni da mu malo ko zeli da glasa.Trebali su o tom glasu da razmisle pre nego sto su postavili ogradu. Momentalno mi smo u vecim brigama od njih ,po tom pitanju.

 2. easy58 kaže:

  glas DA puno znaci i za Suboticu i za Vojvodinu jer ce skrenuti migracijski put u drugom pravcu ko zna kojem ali bitno je da ce ovi agresori biti svesni sta ih ceka ako madjari izglasaju odbijanje kvote i nece trckarati preko nas ko da i ne postojimo (izuev da podignu ono sto dobiju od humanitarne aktuelne vlasti na celu sa vulinom i vucicem )

 3. punisher kaže:

  samo da ne bude da ovi koji su uzeli drzavljastvo, a nece glasati, budu kontrolisani na granici iz madjarskog jezika

 4. robi kaže:

  Ko to kaze?

 5. Đuro kaže:

  Hehehe pa naravno kad ih je pola u Austriji i Nemačkoj.

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: