Manjak čuvara reda

Ovih dana je beogradskim medijima protutnjala vest koji je u najmanju ruku iznenadila veliki broj građana Srbije a ona glasi: Nedostatak čuvara reda u Srbiji!

Policijske uprave širom Srbije, nemaju punu popunjenost radnih mesta, a najveći manjak se registruje kod uniformisanog sastava policije. Najmanja popunjenost radnih mesta je zabeležena u upravama u Subotici, Prijepolju i Kikindi i onda je manja od 70%. U proseku popunjenost na nivo Srbije je tokom prošle godine bila 77%, a najbolja situacija je u policijskim upravama u Jagodini, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu, Čačku i Šapcu, gde je popunjenost od 90 do 96 odsto.

Slika

Što se tiče našeg glavnog grada, policijska uprava je bila popunjena sa 79 odsto, ali je uočljiva nedovoljna popunjenost uniformisanog sastava, koja je 78 odsto, što zbog svakodnevnog angažovanja predstavlja problem za normalno funkcionisanje službe. Interventna brigada beogradske policije popunjena je sa svega 62 odsto, dok je popunjenost operativnog sastava bolja – 83 odsto, a policijske stanice u glavnom gradu su popunjene u proseku 79 odsto, ili četiri do sedam odsto više nego u 2009. godini.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 12 = 14

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: