Marinci i na odbojkaškim utakmicama

Dupli odbojkaški program u Hali sportova završio se pozitivno i za seniore i seniorke. Prvu utakmicu je muški klub ugostio novosadsku ekipu Dunav Volley i neravnomernom igrom dobio meč rezultatom 3:2. U prva dva seta delovalo je kao da su ekipe potpuno izjednačene jer se igrao poen za poen ali je u oba seta na kraju više sreće imala ekipa bivšeg odbojkaškog reprezentativca Slobodana Boškana. Zatim sledi preokret gde Spartak deklarsira protivnika i ostavlja ih na 16 (treći set) odnosno 13 poena (četvrti set). Peti set takođe bez muke osvaja Spartak rezultatom 15:9 Međutim, postavlja se pitanje zašto se domaći odbojkaši kockaju rezultatom kada su za klasu bolji od trenutno sedmoplasirane ekipe Dunav Volley. Još nekoliko ponovljenih ovakvih rezultata i može da im se dovede u pitanje prva pozicija i prelazak u Superligu. Današnjom pobedom u pet setova dobili su samo 2 boda, za razliku od pobede 3:0 ili 3:1 kada se osvaja po tri boda.

 

Konačan rezultat: Spartak – Dunav Volley 3:2 (23:25, 22:25, 25:16, 25;13, 15:9)

Pred početak utakmice uprava kluba je zvanično čestitala i Luki Mediću, najboljem juniorskom sportisti za 2011. godinu

I u ženskoj utakmici Spartak je dočekivao sedmoplasiranu ekipu Jedinstva iz Užica. Sa ne mnogo problema domaćice su obezbedile još jednu pobedu rezultatom 3:1 (25:17, 23:25, 25:23, 25:17).


Ono što je ovu utakmicu obeležilo je puna sala sa skoro nijednim slobodnim mestom kao i dolazak Marinaca na utakmicu. Da li su navijači pun pogodak ili ne na odbojkaškim utakmicama pred subotičkom publikom odlučiće uprava kluba koja će verovatno biti i kažnjena zbog ponašanja navijača na utakmici. Marinci su u nekoliko navrata bacali papire po terenu i na taj način zaustavljali igru. Imajući u vidu da se ovakve situacije veoma retko dešavaju u odbojci, odbojkaška publika baš i nije bila naklonjena Marincima. Sa druge strane, ovakvi prekršaji se mnogo strožije kažnjavaju u odbojci nego u drugim sportovima, pogotovo fudbalu. Takođe, i igrači imaju mnogo stroži kriterijum ponašanja na terenu, tako da ne retko, „mrki pogled“ ili glasno i javno negodovanje sudijske odluke završi opomenom ili kartonom, dok psovka automatski povlači sa sobom žuti karton.  Imajući u vidu ove činjenice, ni ne čudi što Subotičani nisu navikli i danas nisu želeli zajedno da navijaju sa Marincima.KOMENTARI

  1. SRAMOTA kaže:

    kako se blamiraju ovi navijaci… idu da navijaju na ZENSKU odbojkuu… no comment !

  2. adkersu kaže:

    Odbojka nije za primitivce.

OSTAVITE KOMENTAR