Martin Mačković osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu

Martin Mačković osvojio je bronzanu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu u veslanju koje je završeno u nedelju 11.08. u Trakaiju u Litvaniji. Reprezentativac Martin Mačković bio je član osmerca koji je zabeležio nov uspeh i osvojio bronzanu medalju. Osmerac Srbije je bio u sastavu: Uroš Marinković, Bojan Došljak, Nikola Kekić, Nikola Selaković, Ljubomir Gavrić, Martin Mačković, Viktor Pivač, Aleksa Stanković i kormilar Mateja Jošić.

– Zadovoljni smo nastupom svih naših posada u Litvaniji. Svi momci su dali svoj maksimum, prikazali izvanredne trke i na kraju, u ogromnoj konkurenciji, doneli Srbiji srebro i bronzu. Iako smo u rezultatskom smislu prezadovoljni, s obzirom na izdanja Šljukića u skifu i osmerca, ostaje mala žal što odličja nisu bila sjajnija. Oba ova čamca su bila izuzeto blizu zlata iako su i osvajanjem ovih medalja postigli perfektne rezultate. Osmerac je u najboljoj trci u istoriji svetskih juniorskih prvenstava ostao bez najsjajnijeg odličja u poslednjim milimetrima. Bio sam u liniji cilja, tri metra pred kraj i dalje su imali prvu poziciju, a sve dok nisu izašli rezultati na semaforu niko nije mogao ni da nasluti ko je trijumfovao. Prava šteta. Vodili su gotovo tri četvrtine trke ali su na kraju došli do bronze koja je, u svakom slučaju, ogroman rezultat – ocenio je nastup juniora u Trakaiju selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

 

Srpski osmerac je dobro startovao. Prvih 500 metara je izveslao treće vreme, iza Nemaca i Rumuna koji su najbolje povukli. Ipak, tada naši momci preuzimaju stvari u svoje ruke. Sledećih 500 metara prvo su pali Rumuni, a potom i Nemci i u drugu “hiljadarku” evropskli prvaci su ušli kao prvi. U tim trenucima su pokazali svu svoju snagu. Veslali su kao jedan, čvrsto državši čelnu poziciju, ali su u poslednjih stotinak metara izgubili dah. Nemci i Italijani su opasno nadirali i u poslednjem zaveslaju su pretekli naše momke koji su na kraju osvojili bronzanu medalju s vremenom 5:50,28.

 
Ovaj rezultat je izuzetno značajan za veslački klub Palić, pošto je to prva medalja sa svetskog prvenstva u istoriji kluba. U skoro stotinu godina postojanja klub je imao mnogo veslača koji su postali članovi reprezentacije, koji su postizali odlične rezultate i osvajali medalje na međunarodnim regatama, Balkanskim šampionatima i Evropskim prvenstvima, od juče najzad imaju i medalju sa svetskog prvenstva.KOMENTARI

  1. Loš Đak kaže:

    Bravo Martine i ostali momci!!!!!

OSTAVITE KOMENTAR