Medeni doručak za subotičke đake

Mališani svih subotičkih osnovnih škola prošle godine imali su, makar na jedan dan, “Medeni doručak”. Subotički pčelari služili su ih medom i upoznavali s njegovom proizvodnjom, a u cilju što veće zastupljenosti meda u ishrani. Akcija postaje tradicija, jer je novi krug “Medenog doručka” u Subotici počeo danas.

rtv

Med je danas bio na trpezi za doručak mališana Osnovne škole “Kizur Ištvan”. Ovim je počela akcija “Medeni doručak” subotičkog udruženja pčelara u cilju približavanja ove poslastice osnovcima.

“Rekao bih da je nedovoljno zastupljen med u ishrani dece. I ova akcija sama podstiče i roditelje i decu da ga što više koriste. Naša iskustva iz prošle godine su vrlo pozitivna, deca ovo jako rado i jako lepo prihvataju, tako da mislim da ćemo imati uspeha”, rekao je Dragoljub Matić, predsednik Udruženja pčelara Subotice.

Akcija propagiranja zdravog doručka u okruženju je tradicionalna, a u planu je da postane i u Subotici, jer je ovo udruženje “Medeni doručak” organizovalo prošle godine u svim osnovnim školama. A sve u cilju da prirodna zameni brzu hranu kojom su škole okružene.

“Nadam se da ćemo zajedničkim snagama uspeti da ovu inicijativu uvedemo u škole i da ovo postane sastavni deo obroka naših đaka. Tačnije, od Predškolske ustanove, pa škole srednje i osnovne jer, moramo priznati, svi vole ovaj doručak, samo je nekako postao zaboravljen, a verujem da ćemo sa ovom akcijom uspeti da ga vratimo na tanjire naše dece”, rekla je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje.

A pre degustacije, mališani su mogli da se upoznaju sa načinom proizvodnje meda i potrebnom opremom. Do raspusta, “Medeni doručak” će biti serviran u još pet osnovnih škola u gradu.

 

RTVKOMENTARI

 1. Raspop Teodosije kaže:

  Samo još da poteče mleko i mili će nam predsednik biti u pravu …

 2. Megatron kaže:

  Ala im je dorucak, bolje da su im se israli u duboki tanjir. Namazali pola mikrometra nekog zasecerenog sranja koji oni zovu “med” i sad ocekuju da svi padnu u nesvest od toga. Znaci ovo je gora uzina nego ona koju smo MI dobijali u Kizuru za vreme Milosevica (a ta uzina je bila zesce sranje). Iskreno saucesce gladnim djacima OS “Kizur Istvan”.

 3. Mister No kaže:

  Med je slabo zastupljen u ishrani dece i odraslih, tvrde pčelari. Mnogi ovu činjenicu opravdavaju cenom. Cena je dobar izgovor verovatno,jer se istovremeno troše ogromne sume na druge komercijalne proizvode.

 4. croat kaže:

  Meni je ovo u stvari jako simpaticna akcija!

 5. TT kaže:

  Megatron bolje cuti.

 6. Boki kaže:

  Sve vas ” mrzitelje ” koji mrzite sami sebe kad se probudite, a kad se pogledate u ogledalo, e onda mrzite i celi svet. E baš vas, da mogu svakog od vas bih lično poslao u 3 …….. , koliko mržnje ispoljavate čak i u ovakvim vestima vi ne vidite ništa dobro, ništa lepo. Stiče se utisak da ste upravo vi, da baš vi, taj najgori šljam ovog društva. Treba da vas je sramota.
  Stoka, ne vezana!!!!!

 7. Miel d`Ore kaže:

  Jedan od najblistavijih poteza u istoriji reklame i marketinga izveden je 1905 godine u Kini. Izvesni Amerikanac po imenu Rockefeller je preko agenata svoje petrolejske kompanije razdelio narodu po citavoj Kini besplatne petrolejske lampe. Lepe male petrolejke za koje treba samo jos petroleum, pa da zasijaju kao jarko sunce. Petrolej nisu delili gratis, ali se mogao kupiti u neogranicenim kolicinama kod gospodina Rockefellera, odnosno u njegovoj kompaniji. Nasi pcelari su izgleda dosli na vrlo slicnu ideju, nazalost oni nisu Rockefeller, a Suboticki djaci su jos manje Kinezi.

 8. Megatron kaže:

  @TT

  Bolje jedi taj tuzan leb s’medom

OSTAVITE KOMENTAR