Medeni doručak

Učenici nižih razreda OŠ „Ivan Milutinović“ uživali su prepodnevnim časovima u „medenom doručku“. Reč je o akciji koju je započelo Udruženje pčelara “Pčela” iz Subotice, i od tada do danas obišli su 11 škola i posluživali ovaj hranljivi doručak.Učenici škole sa oduševljenjem su prihvatili akciju „Medeni doručak“ i u tu čast deca su zajedno sa nastavnicima organizovala priredbu. Direktor škole, Ivan Stipić objašnjava da se oni trude da deci poslužuju zdrave obroke i da će uvek podržati ovakve i slične akcije. Sa njim se slaže i , članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Nataša Aleksić. Ona dalje objašnjava da je ovo prva škola koju je posetila u okviru navedenog projekta.

medeni dorucak 1

„Mislim da je veoma značajno da se ovakve akcije realizuju, jer je bitno da deca kroz obrazovni sistem shvate značaj zdrave ishrane, prvenstveno zdravih obroka“, rekla je članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Nataša Aleksić.

Akcija se već nastavlja u petak, 25.novembra kada je u posete učenici osnovnih škola „Vladimir Nazor“ u Đurđinu i „Matija Gubec“ u Tavankutu. Zatim, 3.decembra u Crvenom krstu u okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi i 6.decembra u školi „Matko Vuković“ u Subotici.

medeni dorucak 3

medeni dorucak 2KOMENTARI

  1. Mister No kaže:

    Zdravlje ulazi na usta.

OSTAVITE KOMENTAR