Medicinskoj sestri novo suđenje za ubistvo muža 26. oktobra

U Višem sudu u Subotici juče je održano pripremno ročište za novo suđenje medicinskoj sestri Ireni Šarkanj, nakon što je Apelacioni sud u Novom Sadu uvažio žalbu branioca okrivljene i ukinuo presudu Višeg suda u Subotici kojom je osuđena na 13 godina za ubistvo muža Ištvana.

Naime, Apelacioni sud je uvažio žalbu branioca okrivljene i smatra da je potrebno dodatno razjasniti određene činjenice i dokaze izvedene tokom prvostepenog postupka i na taj način u potpunosti utvrditi činjenično stanje.

– U skladu s tim, Viši sud je zakazao nove termine za pretres 26. oktobar i 6. novembra, koji će biti otvoreni za javnost – potvrdio je za “Dnevnik” portparol Višeg suda u Subotici Rajko Maravić.

Podsetimo, medicinska sestra Irena Šarkanj iz Horgoša se tereti da je u prostorijama Opšte bolnice u Subotici ubila svog muža Ištvana ubrizgavši mu cijanid.

Nakon veštačenja kojim je utvrđeno da je u organizmu pokojnika bila doza cijanida čak sedam puta veća od smrtonosne i uzimanja izjava svedoka, ona je u martu je proglašena krivom i osuđena na zatvorsku kaznu od 13 godina.

Incident se dogodio u februaru prošle godine, kada je Ištvan zbog bolova u stomaku primljen u bolnicu. Neposredno pre nego što će biti otpušten kući, čoveku je naglo pozlilo i otkazale su mu vitalne funkcije, a Irena je zatečena sa špricem.

Optužena je od samog početka procesa negirala da je ubila muža s kojim je godinama živela u skladnom braku u Horgošu.

– Nisam ga ubila, nikada to ne bih učinila. Radim 36 godina i nikada nisam uradila ništa protivzakonito – rekla je na suđenju Irena Šarkanj.–  Kanila u levoj ruci mu je bila začepljena i oštećena, ja sam mu ubrizgala samo akvu. Nisam kriva.

Po tvrdnjama odbrane, na telu pokojnika, tačnije na venama, nema tragova trovanja cijanidom. Po njima je trebalo da se uradi detaljan izveštaj, od uzimanja krvi pacijenta do veštačenja infuzije koju je primio.

 

DnevnikKOMENTARI

 1. Marija T kaže:

  Kad će suđenje kukavici za pretnje smrću?Plašljivko nije smeo da dođe sam nego je poveo retarde da ga brane.Kamere su sve zabeležile,kao što beleže…………..

 2. Robert kaže:

  @MarijaT
  Misliš na hirurgiju u predelu vrata i zanatstvo u vezi livenja betonske obuće?

 3. Croat kaže:

  Roberte mislis primarijus cipelarske arhitekture?

OSTAVITE KOMENTAR