Medijska etika i medijski linč

Otvoreni univerzitet i tribina Politea pozivaju građane da 25.1.2011. godine prisustvuju promociji knjige Čedomira Čupića "Medijska etika i medijski linč". Predstavljanje knjige održaće se u 18h na Otvorenom univerzitetu u sali 213 na prvom spratu.

Evo šta izvršni direktor Politee kaže povodom promocije knjige:

„Da bi što bolje obavljao i održavao novinarski poziv potrebno je da novinar poseduje znanja i sposobnosti, iskustvo i savest. To su preduslovi da se profesija obavlja prema logici poziva, ali i to su njeni temeljni standardi“, kaže se na početku knjige „Medijska etika i medijski linč“ autora, Čedomira Čupića, profesora Fakulteta političkih nauka, predsednika Saveta Agencije za borbu protiv korupcije, gosta tribine πολιτεία.

U prvom delu knjige objavljena su predavanja profesora Čupića iz novinarske etike, dok je drugi, dramatičniji deo svojevrsna „studija slučaja“ i odnosi se na zloupotrebu novinarske profesije u konkretnim primerima i sa konkretnim imenim."

Slika

Recenzent knjige Slobodan Vučetić ističe da je profesor Čupić jedan od najhrabrijih boraca za istinu. On često iznosi analizu obolelog društva i zalaže se za donošenje i primenu zakona koji nisu popularni, ali su neophodni kako bi došlo do reforme, kao što je Zakon o poreklu imovine, o sudovima, ali i o rušenju objekata koji su na nelegalan način došli do građevinskih dozvola.

„Knjiga „Medijska etika i medijski linč“ predstavlja dragoceni kritički uvid u našu društvenu stvarnost. Taj uvid je specifičan zbog zanimljive višeslojne strukture knjige, sačinjene od teorijske podloge, neposrednog iskustva i autorove analize brojnih primera moralnog i političkog beščašća koji su teme knjige, kao i zbog autentične dokumentacije o sudskom postupku“, smatra Vučetić.

Profesor Đuro Šušnjić ističe da profesor Čupić sumnja, kritikuje i pita, navodeći i druge da to čine. On dobrom teorijom prkosi lošoj stvarnosti, a hrabrim činom ohrabruje i one koji su odustali od pokušaja da nešto promene na bolje. Oni što misle da je uz njih, jednako se varaju kao i oni što misle da je protiv njih, jer ne vide da je iznad njih. Istine imaju svoje heroje, a interesi svoje robove, kaže Šušnjić.

Učestvuju: autor, dr Čedomir Čupić, profesor na Fakultetu političkih nauka i predsednik Saveta Agencije za borbu protiv korupcije, prof.dr Đuro Šušnjić, recenzent knjige i Ljubomir Đorđević, novinar. Voditelj tribine Dušan Torbica.
Knjigu Medijska etika i medijski linč, izdavača ,,čIGOJA’’ moći ćete kupiti na tribini.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

9 + = 10

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: