Međunarodna regata u jedrenju za klasu „Optimist“ na Paliću

Na jezeru Palić je danas počela najveća i najznačajnija srpska međunarodna regata u jedrenju za klasu „Optimist“, u kojoj se takmiče deca do 15 godina starosti. Domaćin takmičenja je Jedriličarski klub Palić.

Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu optimist, koji se ove godine održava petnaesti put, okupio je ukupno 70 takmičara. Regata, kao jedino međunarodno takmičenje koje se održava u Srbiji je odlična prilika za domaće talente da uporede svoje znanje sa vršnjacima, ovoga puta iz Severne Makedonije, Crne Gore i Slovačke.

palic29.04

„Jako je bitno da naši takmičari na domaćoj vodi imaju priliku da se isprobaju sa takmičarima iz okruženja i da na domaćem terenu imaju organizovanu regatu gde su sudije i članovi Regatnog odbora iz inostranstva, tojest licencirane međunarodne sudije“, objašnjava Andrea Kikić, sekretar Jedriličarskog kluba Palić i potpredsednica Jedriličarskog saveza Srbije.

Međunarodnu regatu već godinama podržavaju kako Ministarstvo omladine i sporta, tako i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

„Fokus rada Pokrajinskog sekretarijata je usmeren kao sportu dece i omladine, tako da je sasvim razumljivo da ovu regatu shvatamo kao manifestaciju od izuzetnog značaja za Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu“, ističe Aranka Binder, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu.

Otvoreni kup Jugoistočne Evrope organizuje Jedriličarski klub Palić, u saradnji sa Jedriličarskim savezom Srbije i Jedriličarskim savezom Vojvodine.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

40 + = 47

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: