Među poljoprivrednim zemljištem stadioni, trgovi, groblja…

Sudeći po tumačenju nadležnih u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, prostor oko Gradske kuće, Gradskog stadiona i pojedina groblja predstavljaju – poljoprivredno zemljište.
Naime, lokalna samouprava je u sklopu priprema za izradu godišnjeg programa korišćenja zemljišta u 2016. godini dobila podatke iz Ministarstva da u Subotici postoji 18.000 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, dok je broj parcela povećan sa 9.000 na 24.000, među koje spadaju i dvorišta privatnih kuća, kao i pomenute javne površine.
Uskoro se očekuje sastanak kako bi rešila ova problematika, a ukoliko to izostane nadležni ne veruju da će ovogodišnji program biti izrađen u zakonskom roku, a to 31. mart.

Hipodrom – poljoprivredno zemljište
hipodrom

RTV Yu ecoKOMENTARI

  1. Prozivka kaže:

    Zar ste očekivali nešto drugo? Kako mislite da ONI rešavaju bilo čije probleme? Zar mislite da su dovoljno stručni? Da li vam je ikad palo na pamet da u tom ministarstvu rade stručni, inteligentni ljudi koji su dovedeni nakon poslednjih izbora? Razreži što veći porez, smanji plate i penzije i pozatvaraj sve koji misle drugačije… Recept za najbolji život u novijoj istoriji Srbije!

OSTAVITE KOMENTAR