Međunarodni "Dan izazova"

Međunarodni dan izazova održaće se 26. maja u sredu. Moto ovogodišnjeg takmičenja je: "Sve se kreće u proleće". Učestvovaće izmedju 60 i 70 gradova i opština iz Srbije. Očekuje se da u ovom događaju uzme učešće oko dvadeset miliona ljudi širom sveta. Suština je da se dva sliučajno, žrebom odabrana grada takmiče u tome, koji će uz pomoć različitih sportskih disciplina aktivirati više svojih građana. Konkurent Subotice će biti grad Sijenfuegosom (Kuba). Subotica će takodje imati svog protivnika u domaćoj konkurenciji, a to će biti Novi Beograd. Takmičenja u ekipnim sportovima će se tokom celog dana održavati na terenu u Prvomajskoj ulici.KOMENTARI

  1. LepaKata kaže:

    Dan izazova (Challenge Day) je najznačajnija, tradicionalna, međunarodno priznata i afirmisana manifestacija čiju realizaciju kordinira TAFISA. Za Dan izazova je rezervisana poslednja sreda meseca maja, a ove godine to je sreda, 27. maj 2009.
    TAFISA – Svetska organizacija Sporta za sve organizuje ovu planetarnu akciju sa ciljem da se što više građana uključi u aktivnosti sa rekreativnim, sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu.
    Dan izazova je istovremeno i dan pozitivne, neusiljene atmosfere. To je dan koji kreira samosvest i entuzijazam, dan aktivnog življenja, dan u kojem se ne biraju najsposobniji, dan koji angažuje sve građane bez obzira na pol, uzrast i nivo fizičkih i funkcionalnih sposobnosti, socijalni status, i sl.
    Suština akcije je međusobno nadmetanje dva žrebom izabrana grada iz iste kategorije (I – < 20.000, II – 20.000 – 100.000, III – 100.000 – 250.000, IV – 250.000 – 1 milion, V – > 1 milion ) koji će korišćenjem najraznovrsnijih sportsko-rekreativnih sadržaja, biti uspešniji u iniciranju i pokretanju većeg broja građana na vežbanje i aktivnost.

OSTAVITE KOMENTAR

28 + = 32

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: