Merili protok krvi i naplaćivali 2.600 dinara

Republička zdravstvena inspekcija zabranila je danas rad lekarima “Preventmeda” iz Subotice koji su radili u Gornjem Milanovcu, na osnovu prijave pacijenata, saznaje agencija Beta.

 

Lekari su u prostorijama Crvenog krsta, aparatom “arteriogaf” merili protok krvi i za to naplaćivali po 2.600 dinara, a građane su prethodno pozivali telefonom da dođu na “jedinstven pregled koji se radi samo u specijalizovanim centrima”.

 

 

Kako je za agenciju Beta izjavio republički zdravstveni inspektor Zoran Ševarlić njima je odmah zabranjen ovakav način rada, jer je suprotan Zakonu o zdravstvenoj zaštiti koji ne dozvoljava obavljanje zdravstvenih usluga van registrovanog centra.

 

“Njima je naloženo da napušte rudničko-takovski kraj, a protiv firme ‘Preventmed’ biće, u toku dana, podneta prekršajna prijava”, rekao je Ševarlić.

 

Inspektor Ševarlić je dodao da je prošle sedmice istoj firmi zbaranjen rad i u Čačku i da su već podnete prekršajne prijave. Građani su o ovome obavestili novinare i kada su stigli u “ordinaciju” lekar i medicinska sestra nisu želeli ništa da govore, već su sa svojih mantila brzo poskidali natpise sa imenima.

 

Na pokušaj da se slika “ordinacija” žustro su poskakali i bučno reagovali da se to ne čini, upućujući ih na razgovor sa direktorkom u Subotici Julijanom Kungl. U telefonskom razgovoru za agenciju Beta, Julijana Kungl je izjavila da nije lekar, ali da u ovom poslu ima punu podršku Kliničkog centra Srbije pošto većina gradova nema ovakav aparat.

 

Direktor bolnice u Gornjem Milanovcu Miro Lazarević bio je iznenađen ovakvim saznanjem i objasnio da lekari određuju kada se vrši kontrola krvnih sudova i da za to postoji tačna procedura, bez dodatnog opterećenja pacijenata. Građani su izjavili da je ova ekipa u prostorijama Crvenog krsta u Gornjem Milanovcu radila i krajem prošle sedmice.

 

BLICKOMENTARI

 1. xy kaže:

  A šta je sa “pregledima” koje ne rade lekari,nego “obučeni ljudi”?Kad će se to napokon zabraniti? U ime besplatnog pregleda cilj je da se prodaju za skupe pare razni lonci.

 2. ps kaže:

  I fotelje sa magnetima za 100 hiljada dinara…

 3. gomby kaže:

  A sta je snjima u Subotici , jer i ovde zivkaju stanovnike , na pregled u ulici PTUJSKA br. 1 . Zar ovde mogu da rade i uzimaju 2600 din. od lakomislenih pacijeneta .Ili ako jos ne znate recite gde i kome treba prijaviti tu ekipu koji tako i objasnjavaju pacijente da se to radi  samo u Beogradu i tesko doci na red , pa preporucuju sebe .Ajde ljudi odgovorite dali moze ili je zabranjeno , a ako jeste kako to da kodnas u gradu jos niko to nezna .Preduzmite korake i objavite da ako je to u redu da idemo na taj pregled ili ako nile da prijavimo ALI KOME ???????

 4. ...... kaže:

  U drzavi u kojoj  rtv mehanicar ima zvanje ( istina pocasnog) doktora, koga proglasavaju “poznatom facom u gradu” i za to mu dodele jos i priznanje, sve je moguce. I dok se gospodin ” doktor” bavi ” medicinom” i pri tome mlati novce ( gde je poreska policija da unakrsno proveri njegov imetak sa zvanicnom zaradom?)… e pa u ovakvoj ” drzavi” ovce i jesu za sisanje.

OSTAVITE KOMENTAR