Mesne zajednice žele prigradsku opštinu

Nekoliko prigradskih mesnih zajednica najavljuje da će na proleće podneti zahtev za forumulisanje prigradskih opština, koje bi im dalo veća ovlašćenja ali i veći procenat gradskog budžeta. Radi se o mesnim zajednicama Palić, Hajdukovo, Šupljak i Bački Vinogradi koji smatraju da nedobijanjem dovoljno sredstava iz gradske kase u velikoj meri zaustaju u razvoju u odnosu na ostale delove grada.

Potpredsednik Mesne zajednice Bački Vinogradi, Šimon Ostrogonac, tvrdi da najviše problema ima u razvoju infrastrukture i da su putevi propali, ali da "osim obećanja, nema nikakvih pomaka".

– Trebalo bi decentralizovati grad kako bi poreski obveznici znali gde ide njihov novac i kako bi mogli da odlučuju šta će s njim činiti – kaže Ištvan Haško, predsednik Skupštine Mesne zajednice Hajdukovo u intervjuu za list Blic.

Slika
Hajdukovo

Izvor: BlicKOMENTARI

 1. coyote kaže:

  Ako neko nema pravo da se buni to je Palic. Prica da se tamo ne ulaze je smesna. Ajde da se buni Makova 7. ili Pescara, Zeleznicko naselje, Kelebija, Cantavir pa da covek razume, ali Palic ?

 2. Mi iz jezera kaže:

  Sitno politikanstvo SVM kadra u selima na cije glasove racunaju. Setite se Cantavira.

 3. Beli kaže:

  G coyote , ne bune se Palićani za investicije u parku i oko jezera . to se njih puno ni ne pita a ni ne tiče. U selu Palić nema kanalizacije , nedozvoljeno mnogo ulica je neasfaltirano
  Problem podzemnih voda je velik itd.

 4. coyote kaže:

  G Beli, centar grada ima problema sa bukom, rusevinama i parkiranjem pa opet ne trazi opsinu.

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: