Metak u srce jer nije htela pomirenje

Ljubomora je još jednom povukla obarač u Subotici. Ovoga puta žrtve su Edit Šebek (1968), koju je u noći između utorka i srede, hicem iz pištolja pravo u srce ubio nevenčani suprug Zoltan Godo (1961), a potom presudio i sebi.

 

Zločin je počeo u kasnim večernjim satima u porodičnoj kući u naselju Veliki Radanovac, gde je nastradala Edita živela sa ćerkom, majkom i bakom.

 

Zoltan, od koga se nedavno rastala posle sedam godina zajedničkog života, došao je najpre da je moli da se pomire, a kada je ona to odbila, zahtevao je da mu uzvrati ljubav preteći pištoljem.

 

Stravičan prizor odigravao se naočigled šesnaestogodišnje devojčice i starice od 90 i više godina. Pokušavajući da spase majku, između nasilnika isprečila se Editina ćerka, ali uzalud. Hitac pravo u srce bio je koban za nesrećnu ženu.

 

– Komšije su pozvale policiju jer smo čuli stravičnu buku i svađu. Vrlo brzo su stigli, a on, videvši ih na vratima, sa dva metka presudio je i sebi – priča prvi komšija Ištvan B. – Svađali su se i ranije, bio je jako ljubomoran i očajan kada ga je ostavila. Govorio je da će na kolenima moliti njenog sina koji je u Nemačkoj da mu pomogne da se pomire, ali uzalud. Niko nije ni mogao slutiti da će se ovako nešto dogoditi.

 

Komšije Editu i Zoltana opisuju kao jako vredne ljude. Ona je šila, zajedno su kupili pilanu i on je uslužno sekao drva. Oboje iz prethodnih brakova imaju po dvoje dece, a zajedničkih potomaka nisu imali.

 

Kuća u kojoj se desio zločin u sredu je bila zaključana. Komšije pretpostavljaju da su se žene sklonile kod rodbine kako bi na miru završile sve što je potrebno za pogreb.

 

– Noć za nama je kao horor film – još uvek pod utiskom kaže Magda Holo. – Pištolj je, kažu, kupio nedavno. Neki su čuli da je i ranije pretio da će ubiti i nju i sebe ako mu se ne vrati. Nije stavio prigušivač pa je ceo komšiluk čuo šta se dešava. Pokušali smo da pomognemo, ali već je bilo kasno.

 

Tela nastradalih poslata su na obdukciju na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, a vreme sahrane znaće se kada ona budu vraćena sa veštačenja.

 

Policijski upad

 

Iako je policija stigla na lice mesta u kratkom roku, nakon što je primljen poziv, njihov dolazak je bio novi šok za porodicu ubijene Edite.

 

– Dok su Edita i njen ubica ležali mrtvi, bila sam šokirana i pokušavala sam da smirim unuku, koja je tek videla ubistvo majke, a potom su u dvorište i kuću uleteli specijalci sa uperenim puškama i uz veliku buku. Bio je to novi šok za nas – dodaje Irena Njerš.

 

(Novosti, Blic)KOMENTARI

  1. pauk kaže:

    Nista na silu.. nikad se nista silom ne resava.

  2. užasnuta kaže:

    Nažalost i kad se prepozna nasilnik, na vreme prijavi policiji,prijava stigne do suda,nasilnik bude ne adekvatno kažnjen a žrtva još jednom ponižena i to pred očima “pravde”!

OSTAVITE KOMENTAR