METRO Cash & Carry

Kompanija METRO Cash & Carry, najveća veleprodajna kompanija prisutna u Srbiji, potpisala je u subotičkoj Gradskoj kući 26. maja Protokol o međusobnoj saradnji sa predstavnicima Grada Subotice. Protokolom je predviđeno da se zajedničkim naporima unapredi saradnja Subotice i kompanije METRO koja namerava da dalju ekspanziju na tržištu Srbije započne ulaganjem u distributivni centar u drugom najvećem gradu Vojvodine. Protokol su potpisali gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i predsednica Upravnog odbora METRO Cash & Carry Srbija Veronika Puncheva. Gradonačelnik je tom prilikom izrazio da je za Suboticu od izuzetne važnosti što počinju radovi na izgradnji distributivnog centra tako renomirane, svetski poznate kompanije.

 

„Više od godinu dana ozbiljnih prirema za novi odnos prema investitorima, sada donosi konkretan rezultat i očekujemo početak radova već u junu ove godine. Osim finansijskog efekta, ulaganjem oko 15 miliona evra u Suboticu, za sugrađane je možda još važnije zapošljavanje 180 ljudi. Grad Subotica ovom prilikom pokazao je visok nivo spremnosti u privlačenju i animiranju investitora, što će biti najbolja preporuka i budućim partnerima“ rekao je gradonačelnik.

 

Veronika Puncheva izjavila je da će sa investicijom u Subotici, kompanija METRO Cash & Carry otvoriti svoj šesti veleprodajni centar u Srbiji i ponuditi svoje usluge profesionalnim kupcima – trgovcima i ugostiteljima.

 

„Ovo je važan korak u jačanju prisustva kompanije METRO u Vojvodini kao ključnom regionu zemlje. Veoma smo zadovoljni što smo u mogućnosti da u godini punoj izazova investiramo 15 miliona eura i otvorimo 180 novih radnih mesta.” dodala je Puncheva.

 

Prisutna u Srbiji od 2005. godine, kompanija posluje sa pet distributivnih centara u četiri grada Srbije, zapošljava više od 1.200 ljudi i uložila je preko 100 miliona evra u Srbiju. Kompanija METRO razvila je izuzetno uspešne odnose sa brojnim lokalnim proizvođačima kao i dobavljačima.

 

U Subotici METRO već sarađuje sa 19 proizvođača, a neki od njih su i prozvođači privatnih robnih marki, sa fokusom da se u budućnosti ovaj broj poveća. Saradnja sa kompanijom METRO lokalnoj zajednici donosi prednosti u vidu izgradnje infrastrukture i mogućnosti snabdevanja u savremenom veleprodajnom centru, zapošljavanja lokalne radne snage, i saradnje sa lokalnim dobavljačima koji kroz mrežu METRO distributivnih centara širom sveta mogu da plasiraju svoje proizvode.KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Lokacija budućeg objekta će se nalaziti na Horgoškom putu između Subotice i Palića, na krivini kod Velikog Radanovca. Zavod za urbanizam je na zahtev kompanije Metro izvršio preparcelizaciju same građevinske parcele kako bi im se omogućila izgradnja i benzinske pumpe koja će biti locirana uz sam put (na slici crvena površina). Samo objekat Metroa će biti smešten u unutašnjosti parcele (na slici plava površina).

  Slika
  Lokacija Metroa

  Svi objekti kompanije Metro su unificiranog izgleda.

  Slika

  Slika

 2. coyote kaže:

  Mudro, vise ce zaraditi na toj pumpi nego na marketu. :)

  Naj, naj: "Više od godinu dana ozbiljnih prirema za novi odnos prema investitorima".
  :lol:

 3. Beli kaže:

  Šteta što je Inđija proradila zadnjih godina kao uzora a ne ranije. Mi se toga ne bismo mogli setiti pored gramzivosti i uskogrudosti potonjih političara . Dali je došlo novo vreme ili je i ovo samo jedna farsa , jedan izuzetak ?

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 6 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: