Migranti napustili Tavankut, Ljutovo i Čikeriju

Ni u jednom od tih mesta migranata više nema. Iza njih su ostale samo gomile ćebadi, njihovih prtljaga i dosta smeća. Po nezvaničnim saznanjima oni su sprovedeni do prihvatnih centara posle mnogobrojnih pritužbi i žalbi meštana.

ODLAZAK MIGRANATA 001

U toku jučerašnjeg dana na području Tavankuta Gornjeg i Donjeg  kao i u selima Ljutovo i Čikerija, boravila je ekipa Pannon TV-a. Od meštana su upućeni na mesta gde se migranti nalaze ali dolaskom na lice mesta nisu ih zatekli.

Tokom popodneva i u predvečerje na autobuskim stajalištima kao i kod nekih prodavnica ponovo su primećene grupice sa po tri do pet osoba, svi su muškarci bez žena i dece.

Gore navedena pogranična sela su u Srbiji zadnja stanica ovim  ljudima. Ostatak države im je samo tranzitna zona. Ovde im pogoduje šuma koja je tik uz granicu, zatim mnoštvo salaša i vikendica koje u ove zimske dane vlasnici retko posećuju, te se mnogi neugodno iznenade kada dođu u obilazak i nađu obijene objekte ili zateknu same migrante.

Mnogobrojne su pritužbe i žalbe meštana koji su sve ogorčeniji jer ,po njihovim rečima, u svom selu osećaju strah. Posebno su zabrinute žene i roditelji školske dece.KOMENTARI

 1. Janos kaže:

  Pustite vi prituzbe na jadne migrante ima mnogo gorih suboticana koji au mnogo ispod migranata po ponasanju i vaspitanju…

 2. Bolje spreciti nego leciti kaže:

  Tako to izgleda kada jedna drzava izgubi kormilo iz ruke. Dolazi i odlazi ko i kako hoce radi sta hoce, ne postuje (niti poznaje) bilo kakve zakone, red, pristojnost, obzir i elementarno postovanje i respekt prema drugima, njihovom vlasnistvu, obicajima i nacinu zivota. Evropske zemlje kako tranzitne tako i one odredisne, otvorenih ociju srljaju u propast. U Evropi se kod stanovnistva formira otpor takvoj politici i desnicarske (fasistoidne) partije izlaze na povrsinu. Te i takve partije pretstavljaju veliku opasnost za ljudska prava i slobode koje su Evropljani sebi izborili nakon tragedije WW 2, ali i veliku sansu da se politicari koji jos imaju dovoljno zdravog razuma trgnu i dovedu stvari u red i normalno stanje stvari na koje su gradjani zemalja u Evropi navikli, i u kojem su vaspitani i odrasli. Koje zele za da ostave sledecim pokolenjima i odbijaju ne samo islamizaciju nego i sirenje orijentalne kulture i njenih vrednosti kao ravnopravne fundamentima i postulatima Hriscansko-Evropskih tradicija.

 3. neutralni kaže:

  janos ne treba da ih branis posto da su jadni i bedni i da beze od rata ne bi obijali vikendice,to sto rade u tavankutu isto rade i na kelebiji u vikend naselju!da imaju malo casti,kulture i postenja otisli bi u prihvatne centre a ne obijali ljudima vikendice i bauljali po ulici po ceo dan!

 4. Janos kaže:

  Ti si takodje los kao i oni bolje ti da ides u prihvatiliste ili u azil u nemacku jer nam takvi zlobni kao ti ne trebaju ovde…

OSTAVITE KOMENTAR