Milan Vojvodić: Lepo je biti heroj nacije

Lepo je biti heroj nacije!

 

Put do fudbalskog krova Evrope mladog vezistu Milana Vojvodića (19) iz Novih Kozaraca vodio je preko rodnog sela nadomak Kikinde. Nakon stasavanja u novokozaračkoj Slobodi, OFK Kikinda i novosadskoj Vojvodini, daroviti fudbaler obreo se u subotičkom Spartaku, čiji je prvotimac.

 

Poziv selektora Ljubinka Drulovića da brani boje otadžbine u Litvaniji, a potom i istorijski uspeh „orlića“ nisu ni za milimetar promenili ovog skromnog mladića, koji je potpuno posvećen fudbalu. U razgovoru za Kurir Vojvodić ne krije da mu je, nakon svega što se dogodilo u Litvaniji, srce veliko kao Evropa:

 

– Stvarno je lepo biti heroj nacije. Ipak, još uvek na trenutke nisam svestan šta smo zapravo drugovi iz reprezentacije i ja uradili za srpski fudbal. Izostao je doček na čuvenom balkonu Skupštine Beograda, ali valjda ćemo se i mi jednog dana tamo popeti. Doduše, nije loše bilo ni ludovanje s Mitrom Mirićem – kaže Vojvodić i dodaje da mu je ljubav prema „bubamari“ usadio otac, koji je takođe bio fudbaler.

 

 

Gde bi voleo da nastaviš karijeru?

 

– Rado bih zaigrao u Kalču ili Bundesligi. Konkretnije, maštam da jednog dana obučem dres Milana ili Dortmunda i istrčim na teren San Sira ili Signal Iduna parka.

 

Da li već ima ponuda?

 

– Ima zainteresovanih, ali u ovom trenutku ne mogu ništa detaljnije da vam kažem. Zasad ostajem u Spartaku, ali nije isključeno da se bukvalno već narednih dana nešto desi.

 

Da li ti je žao što mladi fudbaleri rano napuštaju srpsku ligu?

 

– Sigurno da jeste. Da ne moramo da odlazimo u bogatije inostrane klubove trbuhom za kruhom, naša liga bila bi daleko jača. Surova je stvarnost da naši, ali i ostali klubovi na Balkanu žive od prodaje mladih igrača.KOMENTARI

  1. real kaže:

    odusevili ste nas…..svaka cast,zasluzeno!

OSTAVITE KOMENTAR