Milinković slaže kocke

Posle Mogrena (2:0), Spartak je danas savladao prvoligaša Zetu 1:0 (1:0) autogolom Miroslava Kaluđerovića u 35. minutu. Meč je odigran na veštačkoj travi terena na Jazu u Budvi.

Prvih pola sata igre protekli su u izjednačenoj igri dva rivala. Prvi su ozbiljnije zapretili fudbaleri Zete u 29. minutu, kada je Knežević snažno šutirao, ali je Branimir Aleksić odlično intervenisao.

 

Spartak je poveo u 35. minutu. Ispostaviće se da je to bio presudan trenutak meča. Vladimir Torbica je izveo slobodan udarac sa oko 20 metara iskosa sa desne strane, loptje u skoku zahvatio Otašević, koja se odbija do defanzivca Zete Kaluđerovića koji nespretno reaguje i umesto u korner, šalje loptu u sopstvenu mrežu.

 

Najbolju priliku za izjednačenje u prvom poluvremenu, Zeta je imala u 40. minutu kada je izveden korner sa desne strane, golman Aleksić je na kratko izbija, stvorila se gužva u šesnaestercu gde je Došljak zahvatio loptu, ali Otašević blokom čuva svoju mrežu.

 

Početak drugog dela igre pripao je Subotičanima, ali šutevi Puškarića i Čovića nisu završili u mreži. Torbica je pokušao iz slobodnog udarca u 51. minutu, međutim golman Zete je sigurnom intervencijom ponovo spasao svoju mrežu. Zeta je odgovorila preko Dabića četiri minuti kasnije kada je pogodio prečku.

 

Do kraja susreta Subotičani su propustili dve idealne prilike iz dobrih akcija. U 75. minutu akcija je krenula od Torbice, preko Čovića do Despotovića koji se sjurio po levoj strani, nesebično je ubacio pred gol, gde se nalazio Đurđević koji ne uspeva da zatrese mrežu. Deset minuta kasnije slična situacija. Ponovo je Torbica pronašao Čovića na levoj strani koji loptu šalje na drugu stranu na noge Adamoviću koji iz trka pogađa spoljni deo mreže.

 

fkspartakzlatiborvoda.comKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR