Milinković u Vojvodini

Kako prenosi "Mondo", Zoran Milinković nije ispunio obećanje dato simpatizerima subotickog Spartaka. Ostaće da radi kao trener u Srbiji i to u Vojvodini.

Zvanično najbolji trener u minuloj sezoni Jelen Superlige u četvrtak je postavljen za novog trenera Vojvodine.

Slika

Milinković je sa Spartakom ostvario najveći uspeh u klupskoj istoriji plasiravši se u kvalifikacije za Ligu Evrope. Ipak, zbog finansijskih pitanja odlučio je da raskine saradnju sa klubom, a potom je izjavio da ne bi radio ni u jednom drugom klubu u Srbiji, najavljujući odlazak u inostranstvo.

Aktuelna je bila Kina, ali…

Novosadski klub je pregovarao sa nekoliko trenera, a izbor je "pao" na 42-godišnjeg Milinkovića, bivšeg fudbalera Partizana, ali i Vojvodine. Ugovor je dogovoren na jednu godinu uz mogućnost nastavka saradnje na još jednu.

"Kao i uvek biću kratak. Hteli smo najboljeg i dobili smo najboljeg. To je sve što imam da kažem", rekao je predsednik Vojvodine Ratko Butorović.

U prvom obraćanju novinarima Milinković je poručio da će se Vojvodina boriti za sam vrh tabele, a okupljanje igrača za novu sezonu najavio je za kraj juna.

"Dolazim u klub velikog imena, a sa sobom donosim velike ambicije u Srpsku Atinu. Javnost u Srbiji je upoznata da sam imao finansijski veoma primamljive ponude iz inostranstva, ali sam se odlučio za Vojvodinu. Nisam sklon da dajem velika obećanja u rezultatskom smislu. Jedino iza čega mogu da stojim je da ekipu očekuje naporan rad, odnosno da se od igrača očekuje profesionalizam", rekao je trener godine u srpskom fudbalu i nadovezao se:

"Brzo ću odabrati saradnike u stručnom štabu, a pripreme počinju već 1. jula".

O pojačanjima?

"Rano je govoriti o tome. Prvo moramo da vidimo kakav će biti odliv igrača u predstojećem prelaznom roku, pa tek onda praviti planove za pojačanja", rekao je Milinković, koji je u karijeri kratko igrao za Vojvodinu kao pozajmljeni igrač Partizana.

Milinković je u trenerskoj karijeri vodio BSK iz Borče, Kolubaru, Srem i Spartak.

Vojvodina je u protekloj sezoni promenila trojicu trenera (Dragoslav Stepanović, Branko Babić i Milan Đuričić) i uspela je da se domogne finala Lav Kupa. Međutim, u prvenstvu je potpuno podbacila i nije uspela ni da se domogne mesta koje vodi u Evropu, iako su mnogi stručnjaci predviđali Novosađanima čak i borbu za titulu.

Izvor: [url=/www.mondo.rs]Mondo[/url]KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 13 = 23

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: