Milion dinara od ministarstva za životinje u Zoo vrtu

Zoološki vrt Palić je pre nekoliko godina započeo saradnju sa prethodnim Ministarstvom životne sredine, urbanizma i prostornog planiranja na prihvatu i smeštaju životinja koje su bile predmet ilegalne trgovine, a u skladu sa CITES konvencijom i Zakonom o zaštiti prirode. U praksi je to značilo, da su životinje koje je zaplenila državna inspekcija privremeno smeštane u prihvatilište Zoo vrta, do isteka zakonske procedure. Po ugovoru potpisanom sa Ministarstvom, ono snosi sufinansiranje troškova zbrinjavanja svih zaplenjenih životinja smeštenih u vrt, nakon podnošenja zvaničnog izveštaja, što za 2012. iznosi 1 000 000,00 dinara za sve pristigle jedinke, njihov smeštaj, hranu i veterinarski tretman. Životinje nisu u vlasništvu zoo vrta, smeštene su u prihvatni deo i posetioci ih ne mogu videti.

Osim prihvata zaplenjenih životinja, zoo vrt obavlja delatnost prihvata, rehabilitacije i reintrodukcije u prirodu povređenih životinja, najvećim delom ptica grabljivica.

 

Sedam lavova u zbirci zoo vrta, kao i ishrana svih ostalih životinja u zbirci, finansirani su isključivo sopstvenim sredstvima vrta – od ulaznica. U vrtu trenutno ima 120 vrsta životinja i preko 750 jedinki, dok je u prihvatilištu trenutno smešteno oko 200 životinja.KOMENTARI

 1. cupko kaže:

  Znaci u redu je da Ministarstvo energetike trosi milion za lavove itd ? To hocete na krajnje lepsi nacin da kazete ?A sta je sa zasticenom vrstom „GRADJANI SRBIJE“ ,koji skapavaju od tih istih ministara ?Daj majke vam ne lupetarajte ,bar malo obraza imajte ?! Ako ovo drzite objavljeno ,kapu skidam ( mada vas nista oprati nemoze )

 2. devedesete kaže:

  cupko Ministarstvo ekologije ima veze sa životinjama…

  Aleksadndar Vučić može da lupeta i laže narod jer ima sukob sa Dulićem, ali neka ne meša Zoo vrt jednu od najpoštenijih institucija u državi. Postoje oni koji više nisu među nama a državi su dali više za nekoliko godina u Zoo vrtu nego Vučić za sve vreme politikovanja.

  Zbog ovakvih stvari se podnosi ostavka i završava u ZATVORU.  

 3. question kaže:

  Zoo vrt je danas demantovao pisanja po novinama. 

  Hm… Zašto verujem više Zoo vrtu nego Vučiću? 

 4. mislilac kaže:

  Sjajno, sada, kada je rešeno da Komazec pomaže novog gradonačelnika, crno nam se piše! Taj gospodin je pomagao bivšeg ministra životne sredine, pa vidimo dokle je dogurao.

 5. Toma kaže:

  Ovaj Vucic toliko lupeta da je stvarno vec strasno….

 6. timot kaže:

  Ko koga ovde zavitlava???Da ne budem vulgarniji.

 7. Nucky Thompson kaže:

  Verujte samo u Lavice…The End!

 8. @cupko kaže:

  @cupko idi bolje osisaj se nego ovde da lupetas. Bas su mi digli pritisak sa ovim dramom oko zoovrta. Palicki zoo je jedna od najboljih institucija u drzavi. Kako je Vucic mogao da izadje u javnost sa ne proverenim informacijama.

 9. Pak kaže:

  Strasno je da se licni sukobi politicara i njihovi obracuni vrse na racun zivotinja, pa i da jeste neko dao te pare ako je istina da lav dnevno pojede 5 kila mesa, 365 dana puta 15 kila puta 200 din (ali mi kupite negde govedinu za te pare) i videcete da je to vec vise od milion dinara. A gde je onaj nesrecnik koji treba da udje i da ocisti posle te lavove?

  Daj ljudi osvestite se, oni tamo u parlamantu godisnje vise plate za bruto platu spremcice ili kafe kuvarice od milion dinara. Pogledajte koje pare su se trosile na politicke kampanje i bahacenja, a ovde nama mazu oci na racun zivotinja, ko da je zoo vrt necije privatno vlasnistvo i ko da ono sto gradi ne gradi za nasu decu.

 10. majka kaže:

  Poenta gore objavljenog demantija je u tome da miliončetom nisu finansirane životinje koje su u zbirci zoo vrta već one koje su PRIVREMENO SMESTENE odnosno koje je državna inspekcija oduzela i privremeno smestila u zoo vrt. 

  Očito je da ni Vučić, a ni gore potpisani „cupko“ nisu pročitali jedan izveštaj zoo vrta, a drugi objavljeni demantij jer da jesu ne bi se ovako nalupetali!!! 

  Inače, smatram da bi nam zoo vrt na Paliću trebao biti na posnos i svi trebamo stati u njegovu odbranu. 

 11. Question kaže:

  @cupko:

  @cupko idi bolje osisaj se nego ovde da lupetas. Bas su mi digli pritisak sa ovim dramom oko zoovrta. Palicki zoo je jedna od najboljih institucija u drzavi. Kako je Vucic mogao da izadje u javnost sa ne proverenim informacijama.

  Mislim da imam odgovor na tvoje pitanje. Neproverenim bedastoćama jedino mu je mogao napuniti uši veleumni Gojko Radić. 

 12. Question kaže:

  cupko:

  Znaci u redu je da Ministarstvo energetike trosi milion za lavove itd ? To hocete na krajnje lepsi nacin da kazete ?A sta je sa zasticenom vrstom „GRADJANI SRBIJE“ ,koji skapavaju od tih istih ministara ?Daj majke vam ne lupetarajte ,bar malo obraza imajte ?! Ako ovo drzite objavljeno ,kapu skidam ( mada vas nista oprati nemoze )

  Umeš li ti da čitaš, čoveče? Ministarstvo za ekologiju a ne za energetiku je predvidelo ZOO vrtu milion dinara godišnje (a ne mesečno) za prihvat životinja koje se zaplene u švercu preko granice! Lepo ti piše ima ih 200 u ZOO vrtu trenutno i nisu za publiku, a pošto ZOO vrt servisira državu, red je da država plati za smeštaj, ishranu i veterinarsku negu tih životinja!  ni tih milion dinara nisu platili. Pošto su sada ministarstva za ekologiju i energetiku spojena u jedno, blentavi Vučić je protumačio, samo on zna kako, da se iz energetike plaćaju tri lava iz ZOO vrta! I još pitao – da li rika lavova proizvodi struju? 

  Da li je po tebi u redu da ZOO vrt preuzima zaplenjene životinje, hrani ih i neguje dok se ne reši njihova sudbina, a da za to država ne plaća ništa? Da li je u redu da prvi potpredsednik vlade izađe u javnost sa tako pogrešnim i neproverenim informacijama i ocrni i ZOO vrt i njegove zaposlene i Suboticu samo zato da bi dezavuisao bivšeg ministra Olivera Dulića? Ako hoće da ga napadne, zašto ne ispita da li je pravio malverzacije sa DG firmom itd. pa da potvrdi ili demantuje takve sumnje? Ovako, ministar plaćao tri lava da riču! Alal ti ćufte potpredsedniče vlade, daleko ćemo s tobom dogurati! I sa takvima koji razmišljaju kao Čupko.

 13. freelancer kaže:

  @ Question…

  Ne razumem, prijatelju, čemu reakcija? Uz dužno poštovanje i uz sve što si napisao (a svaka ti je „ka’ u Njegoša“… ), uzalud ti trud… (sviraču). Slepcu reći „Vidi dugu!“, malo je bzvzm a i ne priliči. Osim ako nisi baš neki sadista. Ne vredi, prijatelju…

 14. Moja verzija priče kaže:

  Vučić: Jel Zorana sta ovde pise „CITES“. Sta mu to dodje?
  Mihajlovićeva: Po nazivu reklo bi se nesto opasno smrdi, mora da je neka organizacija.
  Vučić: Mozda neka fantomska firma bivseg nemilog nam rezima preko koje peru pare. Ha, sada cemo da ih isprasimo.
  Mihajlovićeva: Ipak bi trebalo da se konsultujemo sa Palmom on se bavi tim zivotinjama, prica se da je pored volova i jarica video i pingvine. A i zna nemušti jezik.
  Vučić: U pravu si. Hallo Palma, sta mu dodje ova CITES.
  Palma: Prič’o mi neki majmun u vrtu to mu dodje neka „konverzija“. 
  Vučić: Al su ga zakomplikovali. Zorana, zovi novinare.

 15. Question kaže:

  freelancer:

  @ Question…

   

  Ne razumem, prijatelju, čemu reakcija? Uz dužno poštovanje i uz sve što si napisao (a svaka ti je „ka’ u Njegoša“… ), uzalud ti trud… (sviraču). Slepcu reći „Vidi dugu!“, malo je bzvzm a i ne priliči. Osim ako nisi baš neki sadista. Ne vredi, prijatelju…

  U pravu si, glupost se širi poput kancera, nemoguće je zaustaviti. Objasniš sto puta, sto i prvi put opet mu nije jasno, vraća se na isto. Prava zona sumraka. Ti-ni-ni-ni, ti-ni-ni-ni…Čitam Vučićevu repliku i ne znam da li sam ja lud ili njemu noge smrde. Kaže dasa, dobro, nisu lavovi, ali su mnogo veći novci, 44 miliona (gde li su samo zalutali?), i opet zapeo za ministarstvo za ENERGETIKU koje je, navodno, plaćalo ZOO vrt, s kojim Ministarstvom (tadašnjim) za energetiku Dulić ni luk jeo ni luk mirisao. Čitam izjavu nove ministarke za energetiku Mihajlovićke kako će ispitati u distribucijama gasa kako je povećavana cena gasa. Ti-ni-ni-ni… ministarka ne zna da postoji vladina Agencija za energetiku koja distribucijama određuje prodajnu cenu na osnovu od njih dobijenih parametara (broj potrošača, razvijenost mreže, procenat gubitaka gasa iz mreže itd.). NEKA JOJ TO NEKO JAVI!!! A što se cena gasa od preuzimanja od Rusa pa dok ne izađe iz „Srbijagasa“ poveća 2,73 puta (nemojte me hvatati za procenat, otprilike toliko – blizu 300 odsto!), TO NEMA VEZE, nećemo dirati gospodina BAJATOVIĆA, on nam je koalicioni partner! Onda nam Rusi krivi, kao, skupo nam prodaju gas. Ala će da raščiste, što bi rekao Đenga u Maratoncima: Ala ga je opravio (krematorijum), svaka mu čast! Ti-ni-ni-ni-ti-ni-ni-ni…

OSTAVITE KOMENTAR

+ 83 = 84

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: