Miljana najlepša prelja

Ko i svake godine, najzanimljivi dio Velikog prela je izbor za najlipšu preljsku pismu i najlipšu prelju. Na ovogodišnjem konkursu, za najlipšu preljsku pismu je proglašena pisma Marijana Kiša pod nazivom “Veliko prelo”, dok je u konkurenciji od 12 cura, titulu najlipše prelje ponela Miljana Đukić iz Subotice. Ko prva pratilja je izabrana Milica Kojić, a na mistu druge pratilje našla se Milica Tumbas.

bunjevci (6)

bunjevci (5)

bunjevci (1)

bunjevci (4)

Posli svečanog dila programa, gosti su nastavili preljsko veselje nuz tamburaški orkestar “Tajna”.

bunjevci (3)

bunjevci (9)  bunjevci (13)

bunjevci (7)

bunjevci (2)

bunjevci (12)

bunjevci (8)

Od prvog javnog prela koje je održano u Subotici u organizaciji Pučke kasine prošlo je 137 godina, a upravo “Veliko prelo” koje se održava i danas u organizaciji NSBNM i koje slavi sićanje na prvo veće javno okupljanje Bunjevaca, divani o značaju prela za bunjevačku nacionalnu zajednicu. “Velikim prelom” se poštiva istorija, tradicija i običaji Bunjevaca, što je, u svom obraćanju potvrdila pridsidnica NSBNM mr Suzana Kujundžić Ostojić.

bunjevci (10)

Svečanosti je, u ime Grada Subotica, prisustvovo gradonačelnik Jene Maglai, koji je u svom govoru kazo da je za svako divljenje što je i ove godine bunjevačka zajednica pokazala visok stepen odgovornosti i poštovanja svog nacionalnog praznika.

 

bunjevci.net

 KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  bio je i BLASKO GABRIC – DAVNO NIJE BILO IZJAVA – DOLAZE IZBORI

 2. Bunjevac 100% kaže:

  I jeto. Šta sad mi triba da gledamo? Ove mlade divojke su lipe cure i netribaji kvariti. Sad ova loto divojka meće u prvi plan njezine ahahhahha ta za smi. Ona je dobila pasoš Madžarske i triba da bidne zafalna i da se ne veseli bar šest nedilja,sama je kazla da joj majka bila Madžarica. I još tu kojkaki ronđa leveša ima, što triba da ćutidu i da se neslikaje jel možda ji renderi tražidu po atarima a oni ode se slikaje. Di je Bunjevci moji ode bać Mirko i di Vam je onaj iz Višnjinog kraja iz Mirgeša. Polak ste Vašeg i našeg svita ostavili kod kuće.

 3. stormwatch kaže:

  Ovima prostori za prilo sve manji i manji, ocekujem za dve tri godine da svi stanu pod jednu sljivu…..sljivu?

 4. Aleksa kaže:

  Al se ova na petoj slici razmarvašila! Prava Bunjevka!

 5. jojo kaže:

  vite onog matorog Jugoslovena što se razigro.

 6. Vanila ice kaže:

  Nema šta devojka je preeeelepa! Al najjača scena Suza Mančić bunjevka 😀
  Suzo nisam znao da si jedna od nas 😉

 7. mijo kaže:

  Suzana Mančić je lani bila na hrvatskom prelu.Žena se specijalizovala za porno filmove i za bunjevačka prela.

 8. drini kaže:

  Sve najlipse vama bunjevkama, koje ste bile angazovane oko Istorijskog i Nacionlnoga Praznika „Veliko Prelo“ A za praznik, molim da primite moje licne cestitke. Jer izazovi uvek dodnose uspehe…!!! I na kraju, zadovoljan sam vasim uspesima. Pozdrav Drini

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: