Milovan Marković u poseti Bratstvu

Generalni direktor "Železnica Srbije" Milovan Marković posetiće sa saradnicima fabriku "Bratstvo" u Subotici, saopštio je Medija centar tog beogradskog javnog preduzeća.

U razgovorima sa rukovodstvom subotičke fabrike biće dogovorena dalja saradnja i aktivnosti u realizaciji programa Vlade Srbije za oživljavanje proizvodnje i remonta šinskih vozila za potrebe "Železnica Srbije".

Slika

Biće reči o budućoj saradnji i poslovima, s obzirom na to da je "Bratstvo" osposobljeno za remont svih serija teretnih kola kojima raspolažu srpske železnice i za rekonstrukciju jednog tipa vagona u drugi, u skladu sa zahtevima i potrebama "Železnica Srbije".

Vlada je u 2010. izdvojila 2,1 milijardu dinara za program oživljavanja domaće vagonogradnje, proizvodnje i remonta šinskih vozila za potrebe srpskih železnica i zahvaljujući tom programu i sredstvima vlade, subotičko "Bratstvo" remontovaće ukupno 145 teretnih vagona, pri čemu je vrednost posla 116 miliona dinara.

Zahvaljujući sredstvima iz programa Vlade tokom 2010. biće ukupno remontovano 70 putničkih i 765 teretnih vagona, 14 lokomotiva i dva elektromotorna voza, modernizovano 10 putničkih ZET1 kola i nabavljeno 50 novih teretnih vagona, navedeno je u saopštenju.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 14 = 15

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: