Mineko predao plan za reorganizaciju Fidelinke

Predstavnici kompanije Mineco AG predali su korigovan plan reorganizacije subotičke Fidelinke, o kome bi trebalo da se izjasni odbor poverilaca ovog preduzeća. Ukoliko plan bude usvojen, počeće stabilan i jasan proces oporavka Fidelinke, od čega bi veliku korist trebalo da imaju i zaposleni i akcionari i poverioci ove kompanije.


Korigovanim planom reorganizacije je predviđeno da se poslovanje ubuduće obavlja preko AD Kompanije Fidelinka, kao matičnog društva, kao što je bilo i tokom perioda pre pokretanja stečajnog postupka. Pritom bi matično društvo zakupljivalo kapacitete zavisnih društava (Fidelinka-Mlinarstvo, Fidelinka-Fabrika testa, Fidelinka-Skrob i Fidelinka-Nekretnine) i organizovalo proizvodnju u njima. Iz tog razloga su planovi reorganizacije za sva preduzeća u sastavu Fidelinke koncipirani simultano i važno je da istovremeno budu i realizovani.


– Predloženi plan podrazumeva siguran oporavak Fidelinke, pri čemu bi dobar deo poverilaca bio isplaćen odmah, a svi ostali poverioci bi dobili obezbedjenja za svoja potraživanja. Pored isplate, odnosno otkupa potraživanja, plan predviđa i stabilno snabdevanje potrebnim sirovinama neophodnim za proizvodnju, a kroz dodatnu dokapitalizaciju od milion evra bila bi obezbedjena obrtna sredstva neophodna za uspešan nastavak poslovanja. Na taj način bi, u roku od najviše pet godina, sve obaveze Fidelinke bile izmirene i bili bi stvoreni uslovi za njeno dalje uspešno i stabilno poslovanje – ističu u kompaniji Mineco AG.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: