Mini liga za odbojkaše: Vojvodina osvojila Dudovu šumu

Do tri boda su došli odbojkaši Vojvodine NS seme na gostovanju u Subotici

Servisi Vojvodine bili su na visokom nivou od početka susreta, a meta je bio Radosavljević, pa je aktuelni šampion došao do osetne prednosti – 12:7. Raspucani Perić i Buša vodili su crveno-bele, blok je bio dobar (dva puta Mehić) i zato je prvi set prošao u dominaciji lidera.

Stabilizovao se domaćin u drugom setu, pokrenuo se napadački ulaskom Simića umesto Jungića i poveo 7:4, a nešto kasnije, posle dva vezana bloka  i kontre Simića, i sa 12:6. Subotičani su igrali veoma dobro, ton napadima davao je Veselinović, a blok Arsenoskog povećao je vođstvo na 17:9 i veoma ubedljivo došao do izjednačenja.

Početak trećeg seta je protekao u egalu. Serija servisa Todorovića dovela je Vošu u vođstvo 12:7, a veoma brzo su kontre Nedeljkovića i Veselinovića vratile domaćina na pristojan zaostatak (13:11). Ipak, to je bilo kratkog daha, servisi Buše ponovo su pokrenuli crveno-bele, a bio je i dobar u nekoliko vezanih napada pa serijom 4:0 doneo šest poena viška gostima (17:11). Rizikovao je domaćin servisom i prednost šampiona pala je na svega poen (18:17). Pavle Perić se raspucao u završnici, vodio crveno-bele do novog vođstva, a sve je blokom završio Todorović.

Izjednačena borba vodila se tokom čitavog četvrtog seta, sam početak pripao je Novosađanima, koji su imali blago vođstvo, a blok Subotičana je brzo doneo preokret. Isti element gostiju je iznivelisao sitauaciju. Veselinović i Simić vodili su Spartak, a Perić i Buša Vošu. Igralo se poen za poen sve do završnice. Do prve meč lopte došli su gosti posle greške Veselinovića, a blok Perića doneo je tri boda crveno-belima.

 

Spartak – Vojvodina NS seme 1:3 (17:25, 25:15, 23:25, 23:25)

SUBOTICA: Hala “Dudova šuma”, bez prisustva publike, sudije: A. Popović (Sremski Karlovci), Stevanović (Kraljevo).

 

SPARTAK (S): Milović (l), Arsenoski 2, Jungić 1, Veselinović 20, Peić (l), Seizović, Simić 14, Nestorović, Dulić, Radosavljević 10, Trivunić, Tumbas 4, Nedeljković 13.

VOJVODINA NS SEME: Lakčević (l), Bajandić, Bojičić, Kovačević, Negić (l), Mašulović 9, Buša 17, Blagojević, Radović, Todorović 4, Rudić 10, Perić 22, Mehić 8.

 

M.R. / Dnevnik

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR