Mini – Maxi fudbalska liga – Subotica

U slučaju da želite pogledati fudbalsku utakmicu u kojoj ne postoji taktika otezanja ili čuvanja rezultata, gde je srce svakog igrača veće od lopte a svaka sekunda ispunjena žestokom akcijom – dođite da gledate mališane u Multiplex areni svake subote i nedelje od 8 i 30 do 15 časova. Nije važno koje ekipe igraju ritam je bezuslovan i u onih poslednjih 10 sekundi kada gledalište uglas odbrojava do sirene za kraj.

Slika
MML – Subotica u Multiplex areni

Mini – Maxi fudbalska liga – Subotica je počela krajem oktobra i sa pauzom preko raspusta završava se u martu kada po dve prvoplasirane ekipe iz svake kategorije nastavljaju takmičenje u regionalnom kupu. Sredinom aprila je završni turnir za prvaka Srbije. Liga je nastala sa osnivanjem Dečije fudbalske asocijacije 2001. a od prošle godine se takmičenjima pridružila i Subotica.

Ligaško takmičenje obuhvata 5 kategorija po uzrastu – igrače rođene 1999. redom do 2003. godine – Mega – Maxi – Midi – Mini – Mikro liga.

Slika
Spartak – Dribling

Utakmice se igraju po modifikovanim pravilima za mali fudbal. Neka od interesantnih pravila su: pravo nastupa imaju i devojčice koje mogu biti starije jednu godinu od dečaka, mogu nastupati mlađi igrači ali najviše 2 godine mlađi, utakmice traju tri trećine po 10 minuta, 15 za Mega i Maxi ligu, nakon prve dve trećine beleži se rezultat a u trećoj trećini igraju oni koji nisu igrali u prethodne dve trećine utakmice. Ovako se najjače postave bore za rezultat ali je i omogućeno svima da zaigraju u ligaškoj utakmici !!

MMFL – Subotica je okupila 43 ekipe iz 17 fudbalskih škola: iz Subotice pet, iz Sombora i Apatina po dve. Po jedna fudbalska škola učestvuje iz: Bačke Topole, Stare Moravice, Ade, Mola, Sivca, Palića, Čantavira i Kanjiže. Jedino FK Subotica i Spartak imaju prijavljenu ekipu u svakoj kategoriji po uzrastu.

Slika
Spartak Subotica – 2002. godište

Direktor subotičke lige je Jaroslav Pavlišin. Organizacija je odlična, ugovorene satnice se ispoštuju a timovi van Subotice odigraju po dve utakmice u jednom danu kako bi se troškovi ekipa – roditelja maksimalno smanjili.

SlikaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 7 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: