Mini maxi liga u Subotici

15. oktobra, u Multipleks areni u Subotici počela je Mini maxi liga u malom fudbalu u kojoj učestvuju deca godišta od 2000. do 2004. i trajaće svakog vikenda sve do marta kada prvoplasirane ekipe nastavljaju takmičenje u regionalnom kupu. Sredinom aprila je završni turnir za prvaka Srbije.

 

MM ligaOvo je jedina liga za decu od 6 do 11 godina koja obuhvata decu iz cele Srbije. U našem gradu liga se organizuje treću sezonu za redom. Ove godine učestvuje pet klubova iz Subotice: Lavovi, Arena, Spartak, Dribling i Subotica. A “gosti” su: Čantavir, Potisje Kanjiža, Radnički Sombor, Spektar Sombor, Olimpik Apatin i Bačka Topola.

 

Utakmice se igraju po modifikovanim pravilima za mali fudbal. Neka od interesantnih pravila su: da pravo nastupa imaju i devojčice koje mogu biti starije za jedno godište, mogu nastupati mlađi igrači ali maksimalno 2 godišta mlađi, utakmice traju tri trećine po 10 minuta odnosno 15 minuta za dva najstarija uzrasta, nakon prve dve trećine beleži se rezultat a u trećoj trećini igraju oni koji nisu igrali u prethodne dve trećine utakmice. Ovako se najjače postave bore za rezultate ali je i omogućeno svima da zaigraju u ligaškoj utakmici!KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

27 + = 34