Ministarstvo kulture finansira nastavak obnove pozorišta u Subotici

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i gradonačelnik Subotice Jene Maglai potpisali su ugovor o nastavku finansiranja obnove zgrade Narodnog pozorišta u Subotici.

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac rekao je prilikom potpisivanja ugovora, da je velika privilegija i odgovornost kada je čovek u poziciji da završava sve one poslove koje nisu završili njegovi prethodnici.

DSCN1628

Tasovac je rekao da je za Ministarstvo kulture i informisanja Narodno pozorište u Subotici jedan od projekata od kapitalnog značaja, ne samo zbog važnosti stvaranja kulturne infrastrukture, već i zbog onoga što je sledeći korak, koji ujedno predstavlja i suštinu – stvaranje svih uslovi za rad ansambla i za uživanje publike u njegovom talentu i umeću, saoppštilo je Ministarstvo kulture.

„Smatram da je ovo dobar primer saradnje različitih nivoa vlasti“, dodao je Tasovac.
Rekonstrukciju Narodnog pozorišta u Subotici zajedničkim snagama podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja, Sekretarijat za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine i Grad Subotica.

Zgrada Narodnog pozorišta u Subotici, spomenik kulture od velikog značaja, nalazi se u okviru Gradskog jezgra Subotice, utvrđenog za prostorno kulturno-istorijsku celinu od velikog značaja.

„Drago mi je da smo potpisali ugovor o nastavku rekonstrukcije Narodnog pozorišta, čime je ispoštovan dogovor koji su Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Subotica postigli na početku godine. Takođe mi je zadovoljstvo što u sufinansiranju rekonstrukcije učestvuju Republika Srbija, AP Vojvodina i Grad Subotica“, rekao je Maglai.
Dodaje da se, završetkom popravke krova i fasade, stvaraju uslovi za početak rekonstrukcije unutrašnjeg dela zgrade pozorišta.

Rekonstrukcija zgrade Narodnog pozorišta u Subotici započeta je 2007. godine.
Nakon zastoja u trajanju od pet godina, krajem 2014. godine postignut je dogovor da sredstva za dalju obnovu zajedno obezbede republički, pokrajinski i gradski organi vlasti.
U 2015. godini, za nastavak radova u okviru pete faze, opredeljeno je ukupno 225 miliona dinara.

Tim sredstvima završeni su radovi na „starom“ delu zgrade, a očekuje se finalizacija obnove svih kosih i ravnih krovova na objektu, navedeno je u saopštenju.

 

TanjugKOMENTARI

 1. Bivsi kaže:

  Nek se gradi! Nadam se da više neće biti fantomskih firmi koje će da obaraju tendere ili nerealnih ponuda koje će morati da se koriguju.

  P.S. Ko bi javio ovo da nema Tanjuga?

 2. euzebio kaže:

  ….ne bih ja verovao ovom rasčupanom….nije taj ništa pametno uradio….sačekajmo lovu i radove pre radovanja….

 3. S&S kaže:

  Zastoj od pet godina je bio samo kada su u pitanju sredstva od strane republike. Iz pokrajine su sredstva pristizala svake godine.
  Sadašnja lokalna vlast (crno – zeleni), nije uspela da gradu donese iz republike ni dinar.

 4. stormwatch kaže:

  iMagla (TM) i Tasovac – Dream Team nocne more.

 5. STeve kaže:

  Pa nije ni jedna vlast do sada uspela da donese iz repulblike ni dinar. Gradili su kruzne tokove…

OSTAVITE KOMENTAR

85 + = 88

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: