Ministri na Paliću

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić rekao je da je to ministarstvo finansiralo studiju koja će regulisati sanaciju jezera na Paliću.
Dulić je naveo da je Vlada Srbije prepoznala potencijal Palića i da će učiniti sve da se ta lokacija razvije u atraktivnu turističku destinaciju.
On je kazao da je sadašnje stanje Palića posledica višedecenijskog zagađivanja i da "sanacija podrazumeva ogromna ulaganja".
"Palić i Subotica žive od stare slave. Subotica više nije bogat i razvijen grad. Sada više nema opravdanja, nema loših unutar koalicijskih odnosa i sada su konkretni ljudi zaduženi da rade konkretan posao", rekao je Dulić obilazeći početak radova na kanalizacionom vodu za Banju Palić.

Preduzeće Park Plaić je u maju krenulo sa prvim ovogodišnjim radovima na Paliću. Direktor ovog preduzeća Goran Gabrić tokom otvaranja radova naveo je da će se u narednih četiri meseca na javno nadmetanje dati pet parcela na Paliću obuhvaćena Master planom, na kojima će investitor moći da sagradi planom predviđeni sadržaj. Direktor se osvrnuo i na probleme vezane za samo jezero:
"Uz infrastrukturne, pred nama je i posao urgentnih mera na samom Jezeru kako se prošlogodišnja ekološka katastrofa ne bi ponovila", rekao je Gabrić.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić tokom boravka na Paliću, izjavio je da će se pored razvoja infrastrukture, reviltalizacije Velikog parka i Velikie terase, finansirati i rekonstrukcija Ženskog štranda. Dinkić je rekao da Vlada želi da dovede i operatera koji bi se bavio banjskim turizmom.
"To je sada kada funkcioniše novo preduzeće Park Palić, konačno i moguće. Cilj nam je da Palić postane najatraktivnija turistička destinacija u Srbiji", rekao je Dinkić.

Ministarstvo kulture podržavaće i dalje kulturne manifestacije od posebnog značaja, najavio je ministar Nebojša Bradić.
"Kao i prošle godine, i ove godine podržaćemo, pre svega, Festival evropskog filma i Festival pozorišta za decu, ali i neke manje kulturne manifestacije", rekao je Bradić.KOMENTARI

 1. coyote kaže:

  Za svaki 1. maj, obecanja. Videcemo ko ce odrazati datu rec.

  Poslusajte i izjave drugih, naprimer Sase Vucinica.

 2. Markes kaže:

  Najbolja je izjava gradonacelnika, deluje kao da je tu reda radi.

  Direktor ovog preduzeća Goran Gabrić tokom otvaranja radova naveo je da će se u narednih četiri meseca na javno nadmetanje dati pet parcela na Paliću obuhvaćena Master planom, na kojima će investitor moći da sagradi planom predviđeni sadržaj.

  Zanimljivo, ima li neko mapu tih parcela?

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 9 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: