Minja Peković najbolja mlada glumica

63. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji je održan u Kikindi, doneo je nagradu i za glumce subotičkog pozorišta.  Glumica Minja Peković dobila je nagradu za mladog glumca za ulogu Lovorke u predstavi „Čudo u Poskokovoj Dragi“.

 

Predstava „Čudo u Poskokovoj Dragi“ je novija predstava subotičkog Narodnog pozorišta rađena po romanu Ante Tomića, hrvatskog književnika i novinara.

Rediteljka Snežana Trišić rekla je o ovoj predstavi:

 

„Verovatno je ovo predstava o neverovatnim intimnim i društvenim istinama zbog kojih pocrveniš, smeješ se i patiš.

Da li je moguće zbog jednog vođenja ljubavi urušiti militantno  nasleđe  patrijarhata i neostvarenu ljubav čekati 15 godina? Da li je moguće da državni organi reda i zakona izbegnu korupciju a loši momci postanu dobri?

Da li je moguće da žena razoruža  razbojnike a umesto vojne sile  ekstremni sportovi osvoje teritorije i ljude? Da li je moguće da tranzicija ne unosi haos a nacionalizam ne rađa nasilje? Da li je moguće?

Verujem u čuda.“

 

Ostale nagrade na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine osvojila je predstava „Opera ultima“ po Bomaršeu, Novosadskog pozorišta, u režiji Kokana Mladenovića, za najbolji dramski komad dok je jednoglasno odlučeno da je najbolja predstava za decu „Marko Kraljević“ Miroljuba Nedovića, u izvođenju Narodnog pozorišta u Somboru.

 

Za najbolju glavnu žensku ulogu nagrađena je Emina Elor za ulogu Rozine u predstavi „Opera ultima“, dok je Saša Torlaković dobio nagradu za najbolju mušku glavnu ulogu u predstavi „Čarobnjak“ Fedora Šilija, u izvođenju somborskog Narodnog pozorišta.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR