Miran protest subotičkih policajaca

Subotički policajci su se pridružili kolegama širom Srbije  i održali miran protest ispred zgrade Policijske uprave i na taj način odali počast poginulom kolegi Siniši Hrnjezu iz Novog Sada.

.

– U protekla tri meseca ubijena su tri policajca na dužnosti. Aleksandar Otašević, Željko Zečević, Vladimir Grandić, Duško Rađenović i mnogi drugi, su za neke samo imena i statistički podaci, ali za nas nisu. U proteklih sedam godina je ubijeno 10 policajaca, a u tom periodu je povređeno preko 3000, od čega je više od 300 policajaca doživelo teške telesne povrede. Napadači su u većini slučajeva prošli bez kazni. Apelujemo na Vladu Republike Srbije da što pre izvrši izmenu zakona i najstrožije kazni i sankcioniše svako i najmanje vređanje policajca, a posebno napade na njih. Moram da napomenem činjenicu da je veliki broj policajaca doveden na ivicu siromaštva i jedva sastavljaju kraj sa krajem, a sa druge strane u svakom momentu moraju da budu psihofizičko sposobni za izvršenje zadataka – rekao je policijski službenik, Marko Radulović.

.
Subotički policajci Aleksandar Konstantinović i Oskar Varadi poginuli su na dužnosti na Kosovu.
Zoran Stepanov je nastradao na dužnosti 1997. godine u Feketiću prilikom pretresa kuće kada ga je izvršioc krivičnog dela ubio iz puške, a onda je i ubica ubijen na licu mesta.

.
2004. godine na dužnosti je poginuo Duško Rađenović koga je Slobodan Bursać ubio iz lovačke puške  ispred policijske stanice u selu Čantavir. Bursać je prvo bio osuđen na kaznu zatvora od 40 godina, pa na 20 i da bi na kraju za ubistvo policajca dobio 12. godina.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: